Спорт

Пешић: Видели смо снагу САД, очекујем да спремни одемо на Олимпијске игре

Селектор кошаркашке репрезентације Србије истакао је да много тога може да се извуче из пораза од САД
Пешић: Видели смо снагу САД, очекујем да спремни одемо на Олимпијске игреGetty © Nikola Krstic/MB Media

"Орлови" су у Абу Дабију уписали и други пораз. Након Аустралије, Србија је претрпела пораз од селекције САД.

"Видели смо снагу и индивидуални квалитет америчке репрезентације. Поделио сам утакмицу на два дела, први смо изгубили 14, други 12 поена. Добили смо последњу четвртину, а играли нерешено у првој. Очигледно се ради о фантастичној екипи, али ми нисмо били у могућности да покажемо све квалитете, из познатих разлога", рекао је селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић.

Искусни стручњак додао је да репрезентација поново није била комплетна, али да се нада да тако неће бити на Олимпијским играма.

"Добрић је после седам дана опет у строју и нама је важно да игра. Петрушев је опет поново одиграо добру утакмицу. Нисмо могли да рачунамо на Богдановића и Милутинова, док остали долазе у форму, попут Мицића, а дуго није играо. Очекујем да наредних дана напредујемо. Ако не буде непредвиђених повреда, можемо добро припремљени да одемо на Олимпијске игре", истакао је Пешић.

Олимпијске игре у Паризу почињу 26. јула, а Србија ће у групној фази на кошаркашком турниру играти заједно са САД, Порториком и Јужним Суданом.

image