Спорт

Пиксијеве речи Тадићу: Душане, хвала за све, Србија ће ти организовати опроштајни меч

Огласио се и Пикси поводом одласка досадашњег капитена из националне селекције
Пиксијеве речи Тадићу: Душане, хвала за све, Србија ће ти организовати опроштајни мечGetty © ANP / Contributor

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић захвалио се досадашњем капитену Душану Тадићу на свему што је пружио у дресу репрезентације.

Тадић се у четвртак опростио од репрезентације Србије, за коју је последњу утакмицу одиграо на Европском првенству у Немачкој против Данске.

"Душан Тадић је велико име српског фудбала и момак који је оставио дубок траг у дресу нашег државног тима. Пратио сам његову каријеру од момента када је у Војводини најавио огромне домете и касније када је у Холандији, Енглеској и Турској показао да је израстао у једног од најбољих везних играча у Европи", рекао је Стојковић, преноси сајт ФСС.

Стојковић је нагласио да поштује Тадићеву одлуку, као и да му жели много среће у наставку каријере.

"Од тренутка када сам ступио на дужност селектора репрезентације, видео сам у њему лидера и било ми је много драго што баш Тадић носи капитенску траку и број 10 на леђима. Поштујем његову одлуку и желим му много среће у наставку каријере, како оне играчке, тако и и оне којој се буде посветио након активног играња", додао је Стојковић.

Селектор Србије је поручио да ће председнику ФСС Драгану Џајићу предложити да Тадић одигра опроштајну утакмицу.

"Моја је велика жеља да му се организује опроштајна утакмица и предложићу председнику Џајићу и људима из ФСС да се у првом слободном термину искористи прилика и да се на један достојан начин опростимо од бившег капитена. Тадић је то апсолутно заслужио", закључио је Стојковић.

Тадиће је са 111 утакмица рекордер по броју наступа у дресу репрезентације Србије, а постигао је 23 гола и забележио 40 асистенција.

image