Спорт

Љубичић о Новаку: Прихватио је да је Алкараз супериоран – то ми је Бекер рекао

Иван Љубичић, некадашњи хрватски тенисер и тренер Роџера Федерера, пита се шта ће бити са Новаком Ђоковићем после Олимпијских игара у Паризу
Љубичић о Новаку: Прихватио је да је Алкараз супериоран – то ми је Бекер рекаоGetty © Alex Pantling

Љубичић је током каријере био трећи тенисер на АТП ранг-листи, највећи успех му је титула у Индијан Велсу 2010. године, а на сваком од гренд слемова играо је барем треће коло.

По одласку у пензију постао је тренер Федерера, са којим је освајао неке од највећих трофеја.

Иван сада води своју академију, а имао је и шта да каже о необичној години Новака Ђоковића, који ће први пут у каријери започети месец август без освојене титуле.

"Наравно да ће бити мотивисан у Паризу, али шта ћемо после? Без Федерера, без (Рафаела) Надала, све је другачије", прокоментарисао је Љубичић предстојеће Олимпијске игре.

Како каже, разговарао је са Ђоковићевим некадашњим тренером Борисом Бекером, који му је открио неколико занимљивих чињеница.

"Бекер ми је недавно рекао да му се чини да је Ђоковић прихватио супериорност Карлоса Алкараза, а то никада није радио са Надалом и Федерером."

Иако је Србин и даље у пуној снази, Хрват предвиђа крај једне ере у тенису.

"Нисмо далеко од смене генерација", закључио је Љубичић.

Новак је тренутно други играч на свету иза Јаника Синера, а испред Алкараза, од којег је пре неколико дана изгубио у финалу Вимблдона.

Следећи изазов за најбољег српског спортисту биће такмичење на Олимпијским играма у Паризу, које су на програму од 26. јула до 11. августа.

image