Спорт

"Влаховић код Моте може да постигне 30 голова у сезони"

Некадашњи Влаховићев тренер Чезаре Прандели верује да би ово могла да буде одлична сезона за репрезентативца Србије
"Влаховић код Моте може да постигне 30 голова у сезони"Getty © Francesco Scaccianoce / Contributor

Фудбалери Јувентуса биће током предстојеће сезоне на новом почетку са новим тренером Тијагом Мотом. Стручњак који је прошле сезоне одвео Болоњу до историјског успеха и пласмана у Лигу шампиона, сада ће са "старом дамом" покушати да је врати на врх италијанског фудбала.

Искусни италијански тренер Чезаре Прандели верује да ће Јувентус играти боље под Мотом, а да ће нарочито од свега профитирати репрезентативац Србије Душан Влаховић.

"Да ли може Влаховић до 30 голова у сезони? Апсолутно. Много је напредовао код Алегрија и још више ће код Моте. Душанов таленат и потенцијал никада нису били спорни", оценио је Прандели.

Овај стручњак је сарађивао са Влаховићем у Фјорентини, баш као и са Федериком Кјезом.

"Федерико је један од играча који дефинитивно могу да направе велики искорак у каријери са Мотом, али мора све то из више углова да се гледа, пре свега је питање мотивације. Тешко је оценити овако споља гледано. Не бих се изненадио ни да Јуве жртвује Кјезу. Ништа ме у фудбалу више не изненађује."

Прандели сматра да је Тијаго Мота добро решење за Јувентус.

"Он има изражену личност и харизму. И сматрам да је дошао у Јувентус у правом тренутку. Мота није од тренера који понављају ствари на терену. Осваја простор увек на другачији начин и када његов тим има лопту, има и две-три различите варијанте како да нападне. Сви су знали какав је његов стил био прошле сезоне са Болоњом и опет су се сви мучили да их зауставе", нагласио је Прандели.

image