Спорт

"Видела сам Новака Ђоковића у Алкаразу и то ме је уплашило"

Петковићева верује да је и Србина можда коштао лакши пут до финала Вимблдона
"Видела сам Новака Ђоковића у Алкаразу и то ме је уплашило"Getty © Rob Newell - CameraSport / Contributor

Некадашња немачка тенисерка српског порекла Андреа Петковић говорила је о недавном финалу Вимблдона у ком је Карлос Алкараз лако изашао на крај са Новаком Ђоковићем и освојио своју четврту гренд слем титулу у каријери.

Она је истакла да је у младом Шпанцу "видела" управо Ђоковића и да би то могло да буде лоша вест за све друге тенисере.

"Интересантно је то, први пут сам видела Новака Ђоковића у Карлосу Алкаразу и то ме је уплашило због осталих. Прошле године, Карлос и Новак су од првог тренутка били играчи које су сви хтели да победе на Вимблдону. Ове године је, ипак, Карлос деловао рањиво, правио је много неизнуђених грешака, падала му је концентрација, било му је потребно да одигра пет сетова против Франсиса Тијафоа у трећем колу и то без обзира на чињеницу да је Тијафо био заиста добар тог дана", истакла је некадашња полуфиналистикиња Ролан Гароса.

"Ипак, када је било најважније, Карлос је пронашао своју игру. Учинио је то када је наишао на Томија Пола, од кога је већ два пута губио и који је деловао непобедиво на трави. Подигао је свој ниво, пронашао је 'дубину', снагу, разноврсност и све је истог тренутка постало боље. Против Новака Ђоковића одиграо је најбољи меч. Безброј пута сам видела Новака како изгледа победиво у првој недељи гренд слема, а онда је у другој, одлучујућој, био као играч са друге планете. Достигне врхунац када је најпотребније."

Петковићева верује да су тежи ривали вероватно и боље припремили Алкараза за Ђоковића.

"Некада је опасно када имате лакше ривале на терену. Исто као што тренирате форхенд и бекхенд, у тешким ситуацијама и невољама градите своју отпорност. Новак није имао потребу за тим док је ишао ка финалу ове године. А, када је налетео на играча који га је 'притиснуо', није имао утрениране мишиће који знају како да узврате у тим ситуацијама", додала је Андреа Петковић.

image