Спорт

Алкохолом и цигаретама против стреса - млада Јапанка избачена из тима за ОИ

Капитен јапанског женског гимнастичког тима Шоко Мијата избачена је из тима за Олимпијске игре у Паризу због конзумирања алкохола и цигарета
Алкохолом и цигаретама против стреса - млада Јапанка избачена из тима за ОИGetty © Kiyoshi Ota

Шоко Мијата је најбоља јапанска гимнастичарка и капитен екипе која је требало да донесе својој земљи прву тимску олимпијску медаљу још од 1964. године.

Ипак, Мијата је направила велики дисциплински прекршај због којег је избачена из тима и неће наступати на Играма у Паризу.

Мијата је признала да је током лета конзумирала алкохол, а запалила је и једну цигарету - звучи престрого, али ове две ствари забрањене су млађима од 20 година по јапанским законима.

Чак и да не постоји старосна граница, Мијата би била избачена из тима, јер такмичари не смеју да конзумирају алкохол и цигарете док се са националним тимовима спремају за велика такмичења.

Лични тренер младе Мијате, Мацуми Харада, у сузама је рекао да је гимнастичарка била под великим притиском због дебитантског наступа на Играма и замолио јавност да ту чињеницу узме у обзир.

Мијата је актуелна шампионка Јапана, а на светском првенству у Ливерпулу 2022. године освојила је бронзу на греди и била пета у вишебоју.

image