Спорт

"Орлови" гледајте пут Лондона - Јужни Судан поштено намучио САД

Кошаркаши Сједињених Америчких Држава савладали су Јужни Судан резултатом 101:100 у једној од последњих проба пред Олимпијске игре

У дуелу ривала Србије на Олимпијским играма Јужни Судан је одиграо феноменално прво полувреме у Лондону и после 20 минута игре водио је 58:44, али није успео да одржи тај ниво игре и у наставку.

Американци су предвођени Леброном Џејмсом направили велики преокрет, али су на крају могли да доведу победу у питање.

Два минута и 54 секунде пре краја Американци су повели 99:92 и деловало је да је утакмица решена.

Уследила је серија Јужног Судана 8:0 и 20 секунди пре краја било је 100:99 за афричку селекцију.

Осам секунди пре краја, најбољи стрелац утакмице, Леброн Џејмс, после продора и полагања враћа Американцима вођство - 101:100.

Имали су кошаркаши Јужног Судана до краја меча два шута за победу, али су и Карлик Џонс и Вењен Габријел промашили.

Леброн Џејмс је предводио Американце до победе са 23 поена и по шест скокова и асистенција, Ентони Дејвис је дао 15 поена уз 11 скокова, Џоел Ембид 14 поена и седам скокова, Стеф Кари 12 поена, а Ентони Едвардс 11.

Кевин Дурент ни на овом мечу није улазио у игру иако је од почео да тренира са екипом.

Карлик Џонс, који се помиње у медијима као појачање Партизана, остварио је трипл дабл упркос лошем проценту шута из игре (7/19 за два, 0/2 за три). Џонс је постигао 15 поена и имао по 11 скокова и асистенција за укупан индекс корисности 23, а играо је 32 минута.

Маријал Шајок је био најефикаснији у Јужном Судану са 25 поена, Џеј Ти Тор је дао 14, а 11 Вењен Габријел.

Кошаркаши САД и Јужног Судана играће нови меч већ за 11 дана, у Лилу, на Олимпијским играма, пошто су ривали у групи Ц, у којој су још и Србија и Порторико.

image