Спорт

Маја Огњеновић: Част је носити заставу Србије

Српска одбојкашица Маја Огњеновић, која ће носити заставу Србије на церемонији отварања Олимпијских игара, изјавила је ће имати велику част и одговорност
Маја Огњеновић: Част је носити заставу Србије© FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ / nr

"Велика је част и одговорност носити заставу Србије на отварању Олимпијских игара. Обећававам, односно, надам се да ћемо надмашити резултат од девет медаља из Токија, изјавила је српска одбојкашица Маја Огњеновић.

Она ће заједно са ватерполистом Душаном Мандићем носити заставу Србије на церемонији отварања Игара у Паризу.

"Посебну захвалност у име целог олимпијског тима дугујемо нашој држави, која нам је заиста ове године, као и свих претходних година омогућавала најбоље могуће услове, који су нам потребни за припреме за овако велико такмичење", истакла је Огњеновић на пријему код председника Александра Вучића.

"Хтела бих да се захвалим и министру спорта Зорану Гајићу, наравно и нашим савезима, који су нам заиста били ту када је то најпотребније, додала је она.

"Мислим да су сви детаљи били ове године на највишем могућем нивоу и да су се сви спортисти, надам се читав олимпијски тим, припремили најбоље могуће. Верујем да ћемо на том путу имати безрезервну подршку, као што је то био случај свих претходних година", поручила је Огњеновић.

image