Спорт

Србија разбила Јапан и најавила спектакл - Арена видела 119 поена пред Грчку

Кошаркаши Србије убедљиво су савладали Јапан резултатом 119:100 у претпоследњем пријатељском мечу пред Олимпијске игре
Србија разбила Јапан и најавила спектакл - Арена видела 119 поена пред Грчку© Dusan Milenkovic/ATAImages

Србија је боље отворила меч и повела 10:2, али су Јапанци успели да изједначе на 12:12. Уследила је серија Србије 12:0, а после прве деонице било је 33:23.

Средином друге четвртине Србија је имала плус 16 (44:28), али је после серије Јапана на полувремену било само плус седам (59:52).

Додала је Србија гас у трећој деоници која је окончана вођством "орлова" 91:70 и тад је било јасно да ће изабраници Светислава Пешића уписати убедљив тријумф.

У репрезентацији Србије најефикаснији је био Никола Јокић са 18 поена и шест асистенција, Филип Петрушев је дао 17, капитен Богдан Богдановић 15 поена, уз осам асистенција, Огњен Добрић 14, а Василије Мицић 12.

Први пут је од окупљања репрезентације заиграо и опорављени Никола Јовић. Показао је да је повреда прошлост и да је спреман за Олимпијске игре. Јовић је играо 14 минута и постигао четири поена.

Код Јапана се истакао Руи Хачимура са 29 поена, Јуки Кавамура је дао 12, а Јута Ватанабе 10.

Србија ће у понедељак увече, такође у Арени, играти против Грчке, у генералној проби за Олимпијске игре. Први меч на Играма ће Србија играти у наредну недељу од 17.15 у Лилу против Сједињених Америчких Држава.

У групи Ц ривали "орлова" биће и Порторико и Јужни Судан.

  • 21. јул 2024 • 21:43

    21:43

    Победа Србије 119:100 против Јапана

    Одлична игра Србије у претпоследњој пријатељској утакмици пред одлазак на Олимпијске игре и убедљив тријумф у Београдској арени.

    Истина, уз превише допуштених поена, и чак 20 тројки упорних Јапанаца, али све време су "орлови" контролисали дешавања и имали убедљиву предност током читавог другог полувремена.

    После ове победе, Пешићев тим очекује још меч против Грчке у понедељак, такође у Београдској арени.

  • 21:38

    Пешић захтева озбиљност до краја

    Исувише опуштено су "орлови" играли у последња три-четири минута, због чега је и Пешић био незадовољан. Чак 17 тројки су погодили Јапанци, малочас и у четири узастопна напада, па су зато и стигли до 91 убаченог поена.

    Истина, Србија их на три минута до краја има чак 112.

  • 21:33

    "Орлови" пребацили стотку!

    Никола Јокић погађа за два поена у свом стилу за 101:75, а претходно је асистирао Плавшићу који је у последњој четвртини добио шансу на паркету.

    Убрзо Плавшић поново постиже поене на додавање Јокића за 103:78.

  • 21:24

    Крај треће четвртине - 91:70

    "Сомбор шафл" Николе Јокића улази у кош у последњим секундама треће четвртине, одличне треће четвртине српске репрезентације. Поени стижу са свих страна у редовима "орлова", а Јапанци тај ритам једноставно не могу да испрате.

    Преко 20 поена предности, а Пешићев тим је већ надомак 100 убачених поена. Са чак још 10 минута игре пред нама.

  • 21:17

    Србија већ убацила 80 поена

    Резултат је 80:62, а има још чак 14 минута до краја утакмице. Одлично функционише игра Србије иако се Јапанцима допушта више шутева за три што повремено успевају да казне.

    Ипак, Добрићева тројка је такође подигла на ноге читаву Арену, за његових 12 поена на мечу.

  • 21:08

    23' - Србија води 71:54

    Поново Србија боље почиње у наставку, а посебно се истиче Јокић како асистенцијама за закуцавања, тако и својим поенима. Малочас је био и фаулиран од стране Хокинсона који је већ направио четврти фаул.

    Јокић погађа само друго бацање, да би потом Добрић и Аврамовић два пута украли лопту јако брзо у нападима Јапана и обојица то кажњавају.

    Чак четири поена у неколико секунди у брзим контрама.

  • 20:47

    Крај друге четвртине - Србија води 59:52

    Имала је Србија велику предност, а онда је Јапан ушао у серију 10:0. Прекинуо је то Јовић на асистенцију Јокића, да би Хаћимура потом убацио још једну тројку.

    Уследила је и тројка Хокинсона, који је смањио заостатак на само четири поена, а само три минута претходно било је "плус 15".

    Ипак, Богдановић у финишу полувремена "враћа" тројку за 59:52. Готово 60 поена за 20 минута, али било је проблема у дефанзиви у последњих неколико минута.

    Богдановић је убацио 13 поена, Јокић 11, Аврамовић и Добрић по седам. Хаћимиура 16 у редовима Јапана.

  • 20:40

    Србија води 49:36

    Прво поени Јокића у његовом стилу, а онда после одбране "орлова", у транзицији Аврамовић лепо успева да погоди под кошем на асистенцију управо Јокића.

    Поново је "плус 13" за Србију на тачно четири минута до полувремена.

  • 20:31

    13'- Србија стиже до "плус 13"

    Сјајан тандем Јокић - Јовић. Најбољи играч света је имао лопту у рукама, сачекао је утрчавање Јовића који под фаулом погађа за два поена за 39:26.

    Јапанци играју брзо у својим нападима и често шутирају за три поена, али до сада немају много успеха.

  • 20:23

    Крај прве четвртине - Србија води 33:23

    Тројка Мицића у последњем минуту донела је Србији и предност од 13 поена, када је повисио резултат на 31:18, али је потом изгубио једну лопту за лаке поене Јапана у транзицији.

    Одлично ствари функционишу у нападу за "орлове" до сада. Аврамовић и Добрић су се доста добро показали у одбрани током првих 10 минута.

image