Здравко Мамић: Са двојицом Срба, Хрватска би играла финале Светског првенства

Некадашњи први човек Динамо Загреба Здравко Мамић истакао је да су Александар Митровић и Душан Влаховић "друга димензија" у поређењу с нападачима Хрватске

Фудбалска репрезентација Хрватске стигла је на Светско првенство у Катар као вицешампион света, а и овог пута сањају највеће снове. Селекција Златка Далића је после подвига на Мундијалу у Русији пре четири године, поново у завршници турнира и играће против фаворизованог Бразила.

Истина, скоро читав свет ће очекивати победу Бразила у тој утакмици, али некадашњи први човек Динамо Загреба Здравко Мамић верује да би Хрватска била незаустављива екипа када би у свом тиму имала два српска нападача.

То је управо Мамић потврдио, када је говорио о Александру Митровићу и Душану Влаховићу, голгетерима Србије. Он је у интервјуу за "Телеринг" РТРС истакао да је највећи проблем Хрватске недостатак изразито квалитетног нападача, што је управо позиција на којој Србија поседује велики квалитет.

По његовим речима, Хрватска би са двојицом српских голгетера стигла до финала Мундијала.

"Апсолутно, апсолутно да! Част Петковићу, част Ливаји, част Будимиру, част Крамарићу, али Александар Митровић и Душан Влаховић су нека друга димензија. Хрватској је дефицитарна позиција центарфора после одласка Манџукића. Видите шта има Србија, па још и Јовића који је био у Реалу", почео је Мамић.

Он је у поменутом интервјуу говорио и о учешћу Србије на Светском првенству и селектору Драгану Стојковићу.

"На чело српске репрезентације дошао је човек који не зависи ни од кога и одмах су дошли резултати. Најпре директан пласман на Светско првенство, па прво место у групи Лиге нација. Али Срби су јако неуредно изгледали на овом првенству, у сваком сегменту. Недолично су се понашали, а о тактичкој неуредности нећу ни да говорим. Ја сам искрено мислио да могу доћи до краја, а они нису прошли ни групу. Видели смо шта се све издешавало на терену, читали разна писања о дешавањима ван терена. Жао ми је, јер имам тамо много пријатеља", рекао је Мамић и додао:

"Поштујем Пиксија. Нисмо се никада видели и уживо комуницирали, али смо се два, три пута чули телефоном око неких фудбалских информација. Увек је био срдачан и коректан. Ја га знам као играча, био сам његов навијач. Да се не лажемо, сви смо живели у истој држави, Звезда је била првак Европе и света после Стојковића капитена. Играо је за нашу репрезентацију", рекао је Здравко Мамић.