Спорт

Раднички 1923 и Војводина добро прошли на жребу Лиге конференције

Победник двомеча између фудбалера Пакша и АЕК-а из Ларнаке биће потенцијални противник Радничком 1923 у трећем колу квалификација за Лигу конференције
Раднички 1923 и Војводина добро прошли на жребу Лиге конференције© Antonio Ahel/ATAImages

За тако нешто Крагујевчани претходно морају да елиминишу Морнар из Бара у другом колу, одлучено је данас жребом у Ниону.

Пакш је прошле године завршио као други у мађарском првенству, такође је освојио и куп те земље. АЕК је био другопласирани у кипарској лиги.

Раднички и Морнар одиграће у четвртак од 20.00 часова у Лесковцу прву утакмицу другог кола квалификација, док је реванш 31. јула у Подгорици.

Поражена екипа из двомеча између фудбалера Марибора и Универзитатее из Крајове биће потенцијални противник Војводини у трећем колу квалификација за Лигу конференције уколико Новосађани претходно буду елиминисани од Ајакса у другом колу квалификација за Лигу Европе.

Марибор је прошле сезоне завршио на другом месту у словеначкој лиги, док је Крајова била трећепласирана у румунском првенству. 

Војводина и Ајакс одиграће у четвртак од 20.30 часова у Амстердаму прву утакмицу другог кола квалификација, док је реванш 1. августа у Бачкој Тополи. Први мечеви трећег кола квалификација за Лигу конференције су програму на 8. августа, док су реванши 15. августа.

image