Спорт

Пешић бира 12 "орлова" за Олимпијске игре: У уторак ћу донети одлуку

После одличне партије Србије против Грчке на генералној проби пред пут у Француску, селектора очекује коначна одлука о саставу тима
Пешић бира 12 "орлова" за Олимпијске игре: У уторак ћу донети одлуку© Dusan Milenkovic/ATAImages

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић после победе над Грчком (94:72) рекао је да ће коначан списак играча за Олимпијске игре саопштити у уторак.

"Најважније са ове утакмице је да смо имали континуитет од почетка до краја. Сваку четвртину смо добили и то је веома важно, као и што смо 'дигли' ритам одбране", рекао је Пешић на конференцији за медије.

Селектор је био упитан када ће саопштити коначан списак.

"Вечерас ћемо да седнемо са спортским директором и са медицинском стафом и донећемо одлуку. Сви су ови момци дали максимум, та екипа наравно да не може да се развија без помоћи играча који нису играли довољно минута и ова екипа има континуитет и зато то није лака одлука, али... Увек је сваки играч важан, али екипа је најважнија, у уторак ћемо донети одлуку дефинитивно око свега тога. Има времена, нико нас не пожурује, па ћемо да видимо. Дејан Давидовац је боље, али видећемо да ли ће бити међу 12 играча", додао је Пешић.

image