Спорт

Партизан се вратио у квалификације за Лигу шампиона после седам година - ривал Украјинци

Црно-беле очекује тешко гостовање, иако на неутралном терену
Партизан се вратио у квалификације за Лигу шампиона после седам година - ривал Украјинци© Dusan Milenkovic/ATAImages

Фудбалери Партизана у уторак од 20.00 играју први меч у квалификацијама за Лигу шампиона после седам година, а против кијевског Динама наступиће у пољском Лублину.

"Играмо против великог и доброг клуба, али имамо жељу да пробамо и ми да направимо нешто, па са великом мотивацијом улазимо у утакмицу", рекао је тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић.

Меч се игра на неутралном терену због рата у Украјини, а Станојевић жели да његова екипа оствари што бољи резултат пред реванш.

"Чека нас тотално другачија утакмица од меча са Напретком на старту Суперлиге, не може се поредити. Причали смо око неких ствари, али смо се више фокусирали на Динамо Кијев. Ово су елиминационе утакмице и важно нам је да останемо у игри за реванш у Београду", истакао је Станојевић, уз констатацију да је сваки "активан" резултат добар.

Реванш се игра 31. јула на стадиону у Хумској. Уколико елиминишу Динамо Кијев, у трећем колу квалификација црно-бели ће играти против шкотског Ренџерса. Међутим, ако црно-бели испадну, прећи ће у Лигу Европе и тамо у квалификацијама играти против пораженог из дуела Фенербахче - Лугано.

image