Спорт

Американци победили прваке света - Немци их поново мучили, али Леброн је човек одлуке

Кошаркаши Сједињених Америчких Држава победили су Немачку резултатом 92:88 у последњем припремном мечу пред почетак Олимпијских игара
Autor: YouTube / NBA

Американци су се поново мучили, као против Јужног Судана, али овог пута ривал им је била селекција актуелних првака света.

Немачка је у репризи полуфинала претходног Светског првенства четири минута пред крај водила 82:81, али су Американци преломили меч серијом 6:0.

Поново је Леброн Џејмс био играч одлуке. Ветеран из Лос Анђелес Лејкерса је меч завршио са 20 поена, шест скокова и четири асистенције.

Џоел Ембид је додао 15 поена, уз осам скокова и пет асистенција. Стеф Кари је постигао 13 поена, Џру Холидеј је убацио 10, уз шест скокова, док је Ентони Дејвис забележио 10 поена и седам скокова.

Код Немачке Франц Вагнер је имао 18 поена и седам скокова, Андреас Обст је додао 14, Денис Шрудер 13 поена уз 10 асистенција, док је идентичан поентерски учинак, уз седам скокова, имао Данијел Тајс.

Американци наредни меч играју против Србије, у недељу 28. јула у Лилу од 17.15, у оквиру првог кола групе Ц на олимпијском турниру.

image