Америчка кошаркашка легенда одговорила Пешићу: Ко је тај тип? Можда треба да скочи у српско море

Американци верују да је екипа која је протутњала кроз Барселону '92 најбоља у историји ове игре

Крис Малин, члан кошаркашке куће славних и члан чувеног америчког "дрим тима", прокоментарисао је изјаву селектора Србије Светислава Пешића о селекцији Сједињених Америчких Држава.

Пешић је прошле седмице, након пораза "орлова" од Американаца, изјавио да је овај тим, који ће Србији бити први ривал на Олимпијским играма, "можда и бољи од оригиналног 'дрим тима' из 1992".

Сједињене Државе су одлучиле да се врате у сам врх светске кошарке након неколико неуспешних такмичења, па је Стив Кер за Игре у Паризу окупио невероватан састав у којем се налазе Леброн Џејмс, Стеф Кари, Кевин Дурент, Џоел Ембид, Џејсон Тејтум, Девин Букер...

Српски селектор је потврдио да су они први фаворити за злато, али је Малин дао необичан одговор када су му споменули Каријево поређење.

"Ко је уопште тај тип?", почео је Малин снисходљивим тоном у разговору за портал "Спортскида".

"Потражићу га, можда ми да тему за причу. Он мора да се пробуди, можда да скочи у српско море или да уради нешто слично да мало продрма задњицу."

Наставио је Американац са ироничним коментарима.

"Можда га сретнем. Бићу у Паризу, потражићу га тамо. Даћу му малу лекцију из историје", додао је 60-годишњи Њујорчанин.

Малин је најпознатији по својим партијама у "Рун ТМЦ" Голден Стејт вориорсима, а у "Тиму снова" су поред њега били Мајкл Џордан, Лери Бирд, Ирвин "Меџик" Џонсон, Чарлс Баркли, Џон Стоктон, Карл Мелоун, Клајд Дрекслер, Скоти Пипен, Патрик Јуинг, Дејвид Робинсон и Кристијан Лејтнер.

Екипа која је потпуно доминирала 1992. године у Барселони, ипак није имала најјачег противника на турниру, пошто тадашња Југославија није могла да учествује због санкција.

Предводио их је Чак Дејли, а групну фазу протутњали су победивши свих пет противника – Анголу, Хрватску, Немачку, Бразил и Шпанију.

У четвртфиналу су декласирали Порторико (115:77), потом још убедљивији били против Литваније у полуфиналу (127:76), док су у борби за злато још једном прегазили Хрвате – 117:85.

Американци су тада просечно постизали 117,25 поена по утакмици, а ривале побеђивали са скоро 44 поена разлике у просеку.