Спорт

Ђоковић донео велику одлуку поучен искуством у Токију: Жели мир, не иде у олимпијско село

Најбољи тенисер свих времена донео је велику и важну одлуку пред наступ на Олимпијским играма, ону која би могла да му додатно увећа шансе за освајање толико жељене златне медаље
Ђоковић донео велику одлуку поучен искуством у Токију: Жели мир, не иде у олимпијско селоGetty © Abbie Parr / Contributor

Новак Ђоковић неће боравити у олимпијском селу током Игара у Паризу, потврђено је за специјализовани магазин "Клеј".

Ђоковић ће у престоници Француске покушати да се домогне златног одличја, једине ствари која му недостаје у пребогатој каријери у којој је све освојио.

Због тога је одлучио да направи велики рез и одвоји се од олимпијског "лудила", како би имао преко потребан мир током такмичења.

Он је пре три године у Токију био у олимпијском селу, што му је одузимало много енергије и одвлачило пажњу са терена. Готово да није било спортисте који није желео фотографију са њим, константно је био у центру пажње и није могао да се фокусира на игру.

Такође, наступ у микс дублу са Нином Стојановић није помогао, па је завршио учешће на четвртом месту, без очекиване медаље.

"Очекујемо да Новак стигне у наредних неколико дана, иако неће остати са нама у селу", потврђено је из српске делегације за магазин "Клеј".

Освајач 24 гренд слема требало би да се појави у селу како би поздравио остале чланове српског олимпијског тима и дао им подршку, али се неће задржавати и боравиће у приватном објекту, као што то чини током највећих турнира.

Познато је колико је Србин привржен олимпијским вредностима и атмосфери које доноси највећа светска смотра, али је сада ипак своје интересе ставио на прво место.

"Уживам у свакој секунди, на месту где се налази више од 10.000 спортиста који размењују искуства, знање, животне приче о спорту. Такво искуство немате нигде другде", изјавио је пре три године у Токију.

Ђоковић је припреме за Париз одрадио у Црној Гори, где је тренирао након финала Вимблдона у којем је поражен од Карлоса Алкараза.

Иако други на свету, у Паризу ће бити постављен за трећег носиоца, пошто је био трећепласирани 10. јуна када је узимана АТП листа за рангирање. То значи да ће и пре финала моћи да се састане са првом двојицом фаворита – Јаником Синером или Карлосом Алкаразом.

Жреб за тениски олимпијски турнир заказан је за четвртак, 25. јул у 11 сати, када ће сазнати противнике. Поред њега, Србију ће представљати и Душан Лајовић.

Олимпијске игре у Паризу на програму су од 26. јула до 11. августа.

image