Спорт

Срамне изјаве украјинских фудбалера: "Србија подржава рат, на Партизан сам изашао бесан"

Фудбалери Партизана доживели су дебакл против Динама из Кијева, пошто су на гостовању на неутралном терену у Пољској изгубили 6:2
Срамне изјаве украјинских фудбалера: "Србија подржава рат, на Партизан сам изашао бесан"© FK Partizan / Miroslav Todorović

После тог дуела, тренер Александар Станојевић је изјавио да је Партизан много далеко од нивоа Лиге шампиона, а фудбалери украјинског клуба давали су изјаве које немају никакве везе са спортом.

Пре меча два тима, тренер Динама Олександар Шовковски прочитао је саопштење у ком се жестоко критикује Партизан јер је летос учествовао на припремном турниру у Русији, а на све је уследио и одговор из Хумске.

Тада су у све умешали и политику и рат који тренутно траје у Украјини, а после меча су и играча Динама имали оштре изјаве на рачун српском клуба. Владимир Бражко је имао речи у којима се могло наслутити и нешто што нема везе са спортом.

"Емоције су велике, знали смо против кога играмо и да је победа неопходна. Наш циљ је био да им дамо што више голова пред реванш. Могли смо да избегнемо два примљена гола. Дали су нам гол из пенала, није било пријатно, али сам знао да можемо да се вратимо и да преокренемо. На крају смо могли да им дамо још неки гол", рекао је Бражко.

"Одиграли смо одличан меч, посебно пошто је био први. Вероватно је из угла интензитета ово био најважнији меч у мојој каријери. Против овог противника. Хтео сам да дам што више голова и да обезбедим победу за сваког Украјинца", додао је он.

Још оштрији био је његов саиграч Владислав Кабајев.

"Спремили смо се добро, знали смо да играмо против тима чија земља подржава рат у Украјини. Сви су могли да виде како смо одлучни изашли на терен, чак и кад смо дали три-четири гола нисмо стали. Имали смо мотив више зато што су они из Србије. Могу за себе да кажем да сам терен изашао бесан. Било би боље да нисмо примили голове, али то показује да имамо простор за напредак. Чека ас меч у Београду, хтео бих сада да кажем још много тога, али нећу. Казаћу то после реванша", закључио је Кабајев.

image