Спорт

Почео фудбал на Олимпијским играма - преседан, скандал и хаос на терену

Иако Олимпијске игре званично стартују у петак 26. јула, у среду су од 15.00 часова одигране прве две утакмице мушком фудбалског турнира, а виђено је доста драме
Почео фудбал на Олимпијским играма - преседан, скандал и хаос на теренуGetty © Tullio M. Puglia

Шпанија је после извесних проблема савладала Узбекистан 2:1, док је Аргентина ремизирала 2:2 против Марока и то поготком у 16. минуту надокнаде времена- барем се тако мислило добрих сат времена.

Али, да почнемо из почетка...

У Сент Етјену, ствари су почеле одлично по екипу Марока, која је повела у надокнади првог полувремена преко Рахимија. Исти играч је искористио једанаестерац у 51. минуту и чинило се тада да је Аргентина у потпуном нокдауну.

Но, олимпијски шампиони из 2004. и 2008. године су успели да се врате. Ђулијано Симеоне је у 68. минуту одлично погодио и смањио заостатак, док је права драма виђена у невероватној надокнади времена.

Главни судија меча је, из неког разлога, показао да ће се играти чак 15 минута, а Аргентина је до изједначења стигла у 16. минуту надокнаде. У тој ситуацији су два пута погађали пречку у неколико секунди, пре него што је Медина успео да смести лопту у мрежу за 2:2.

Након гола, бесни навијачи Марока су утрчали на терен, полетеле су и флаше и чаше, па је судија прекинуо меч иако се у први мах помислило да је свирао крај.

Добрих сат времена су играчи чекали да се испразне трибине, да се омогући наставак.

Три минута је преостало, а саопштено је да ће се одиграти без публике, као и да играчи имају 20 минута за загревање.

Међутим, драма је достигла врхунац када је саопштено, дакле сат и кусур времена касније, да је гол Аргентине поништен у ВАР соби због офсајда!

Хаотично је почео турнир у фудбалу на Олимпијским играма, а такав почетак намеће и озбиљно питање - каква је организација највеће спортске смотре, уколико су на старту виђени овакви инциденти?

За то време, Шпанија је савладала Узбекистан головима Пубиља у 28. и Серхија Гомеза у 62. минуту. Једини гол за азијску селекцију постигао је Шомуродов из пенала у надокнади првог полувремена.

У среду су на програму још и мечеви Француска - САД, Гвинеја - Нови Зеланд, Ирак - Украјина, Египат - Доминиканска Република, Јапан - Парагвај и Мали - Израел.

image