Спорт

У Ајаксу опрезни пред Вошу: Морамо се добро спремити

Тренер фудбалера Ајакса, Франческо Фариоли, каже да је гледао утакмице Војводине из прошле сезоне, па истакао да његов тим мора добро да се спреми за екипу из Новог Сада
У Ајаксу опрезни пред Вошу: Морамо се добро спремитиGetty © ANP

Фудбалери Војводине и Ајакса одиграће у четвртак од 20.30 часова у Амстердаму први меч другог кола квалификација за Лигу Европе.

"Сутра ујутро ћу саопштити играчима састав. Дуге припреме су ми омогућиле да боље упознам играче. Намерно смо бирали нову поставу за сваки меч на припремама како бисмо видели хемију између различитих играча. Конкуренција је била велика. То ће углавном бити колектив током целе сезоне", рекао је Фариоли на конференцији за медије.

Италијански тренер је похвално говорио Војводини.

"Погледали смо њихов тим из прошле сезоне. Такође желимо повратне информације од клубова који су играли против њих. Морамо да разумемо шта ће играти током утакмице. Добри су у ротирању система/тактике током меча. Морамо бити спремни као тим и прочитати какав план имају" додао је Фариоли.

Фудбалер Џордан Хендерсон је поручио да ће дати све од себе у сутрашњој утакмици.

"Мој пун фокус је да помогнем клубу и саиграчима у сутрашњој утакмици. Прошле сезоне смо били у тешкој ситуацији. Борили смо се да стигнемо до европског фудбала", рекао је Хендерсон.

Реванш меч биће 1. августа у Бачкој Тополи. Победник двомеча играће у трећем колу ЛЕ против бољег из дуела између Панатинаикоса и Ботева.

Поражена екипа састаће се са бољим из дуела између Марибора и Универзитатее из Крајове.

image