Спорт

Војводина гостује код великог Ајакса, Раднички дочекује тим из Бара

Фудбалери Војводине од 20.30 часова гостују у Амстердаму код екипе Ајакса у другом колу квалификација за Лигу Европе. У термину од 20.00 почиње меч у којем Раднички из Крагујевца дочекује екипу Морнара из Бара у оквиру другог кола квалификација за Лигу конференција

Након дебакла Партизана, Војводина и Раднички имају шансу да поправе утисак српских клубова на европској сцени.

Војводина ће бити пред веома тешким испитом, пошто у првом мечу по повратку у европске квалификације, гостују на "Јохан Кројф арени" у Амстердаму.

Противник је Ајакс, један од најбољих клубова у историји овог спорта.

Истина, далеко је холандски тим од статуса који је имао 70-их и 90-их година прошлог века, али и од форме и квалитета од пре неколико година.

"Копљаници" ипак важе за апсолутног фаворита против тима из Новог Сада.

Војводина је у квалификације за Лигу Европе дошла као четвртопласирани тим Суперлиге Србије, а "лале" су се у другом делу прошле сезоне издигле и показале да поседују компактан и квалитетан тим.

Уколико буде елиминисана од холандског великана, Војводина ће у квалификацијама за Лигу Конференција у трећем колу играти против пораженог из дуела Марибора и Универзитатее из Крајове.

Раднички из Крагујевца је направио историјски успех, пошто је као пети на табели у домаћем првенству изборио пласман у квалификације за Лигу конференција.

Тим из Крагујевца ће у Лесковцу дочекати екипу Морнара из Бара у другом колу квалификационог циклуса.

Победник двомеча између фудбалера Пакша и АЕК-а из Ларнаке биће потенцијални противник Радничком 1923 у трећем колу квалификација за Лигу конференције.

Раднички ће екипу Морнара дочекати у Лесковцу од 20.00 часова, док је реванш 31. јула у Подгорици.

image