Спорт

Олимпијски тим Србије се огласио у Паризу - Новак: Амбиције су највеће, Маљковић: Хоћемо 11 медаља

Представници Олимпијског тима Србије, обратили су се јавности на конференцији за медије одржаној у престоници Француске
Олимпијски тим Србије се огласио у Паризу - Новак: Амбиције су највеће, Маљковић: Хоћемо 11 медаљаGetty © Peter Byrne - PA Images

Из дана у дан, све више српских спортиста пристиже у Париз, где ће представљати своју земљу на предстојећим Олимпијским играма.

Чланови Олимпијског тима Србије, обратили су се јавности на првој званичној медијској конференцији по доласку у престоницу Француске.

"Велика ми је част и задовољство што сам пети пут део тима Србије. У Пекингу сам освојио једину бронзану медаљу, на свом првом учешћу. Сви знамо каква је привилегија и одговорност представљати своју земљу на Играма. Моје амбиције су велике, али ће бити тежак турнир са 64 играча. Сви се такмиче за медаљу. Играћемо шест мечева у осам дана, што је много. Врло интензивно. Надам се сјајној партији на овом турниру. Добро познајем овај терен са Ролан Гароса", изјавио је Новак Ђоковић.

"Видео сам жреб и знам да постоји велико интересовање за тај евентуални дуел у другом колу. Ипак, морамо прво савладати наше противнике у првом колу. Ако дође до меча са Надалом, то ће бити спектакл. Имали смо сјајне дуеле у нашим каријерама и узбуђен сам уколико дође до тога опет."

"Ролан Гарос терени су нам свима добро познати, а поготово Надалу. Осећај је другачији јер представљамо наше земље и одговорност је врећа. Потрудићу се да овога пута исход буде бољи и да буде пета срећа."

"Српска екипа је стигла у Париз са 120 такмичара укључујући Ђоковића, Јокића, Тијану Бошковић и Ивану Шпановић. Србија је спремна да засија у легендарном граду. Сви наши такмичари су добро припремљени, а Србија је мала земља са дугом и великом спортском традицијом. Наше 34 екипе у различитим дисциплинама се такмиче, слично као и Француска", рекао је председник ОКС Божидар Маљковић.

"Како је рекао Ернест Хемингвеј за један париски ресторан, Париз је велики град и ми смо спремни да у њему засијамо. Освојили смо 9 медаља у Токију и сада желимо више. Хоћемо 11 медаља и са тим билансом ћу бити задовољан јер би био велики успех", додао је Маљковић.

"Част ми је што могу да представљам Србију трећи пут на Олимпијским играма па се надам да ћемо бити здрави и да ћемо остварити резултат који желимо. Имала сам ту срећу да сам узела злато у Рију и бронзу у Токију, а најважније је да смо спремни ментално и физички и верујем у квалитет наше екипе. Хвала вам, даћемо све од себе да представљамо нашу земљу", рекла је Тијана Бошковић.

На конференцији су тенисер Новак Ђоковић, ватерполиста Никола Јакшић, одбојкашица Тијана Бошковић, председник ОКС Божидар Маљковић, генерални секретар Ђорђе Вишацки и шеф Мисије Соња Васић.

image