Спорт

Новак: Ако га буде, меч са Надалом ће бити спектакл – као у добра стара времена

Најбољи српски спортиста радује се потенцијалном окршају са највећим ривалом
Новак: Ако га буде, меч са Надалом ће бити спектакл – као у добра стара времена© Lintao Zhang

Новак Ђоковић изјавио је да ће могући меч са Рафаелом Надалом бити прави спектакл, како каже, као у добра стара времена.

Ђоковић се прикључио олимпијском тиму Србије на Играма у Паризу, где ће покушати да донесе жељену златну медаљу.

Он је на конференцији за медије нашег тима говорио о бројним темама, а прво питање које је добио јесте баш о сусрету са Рафом.

Њих двојица би могли да се састану у другом колу сингла, уколико буду успешни на старту тениског такмичења.

"Да, видео сам жреб уочи конференције за штампу и постоји велико интересовање за дуел у другом колу јер нас двојица морамо да савладамо прве противнике да бисмо дошли до евентуелног меча", рекао је Ђоковић.

"Тај меч би био спектакл. Као у добра стара времена кад смо играли по великим теренима. Узбуђен сам, али морам да пребродим прву препреку. Свестан сам тежине турнира, доста другачије од других турнира. Осећај је другачији јер представљаш земљу, што је додатни притисак. Потрудићу се да пета буде срећа."

У Пекингу 2008. године највећи тенисер свих времена је освојио бронзу, али од тада није успевао да се домогне медаље.

"Очекивања су увек висока, то је нешто што не могу да променим и не желим да променим јер то некако ствара подстрек за мене лично да приступим овоме на најбољи начин са напором уложеним на терену и ван њега и донесем медаљу Србији."

"На претходним Играма сам губио у полуфиналима и то је препрека коју нисам могао да пребродим и надам се да ћу овога пута успети. Нисмо имали толико времена за припрему за Олимпијске игре јер је календар доста згуснут са турнирима и обавезама."

На претходном такмичењу Ђоковић је стигао до финала Вимблдона, у којем је поражен од Карлоса Алкараза.

"Разлог зашто сам пробао да играм Вимблдон и остварио сјајан резултат јер је то највеће такмичење у тенису и осећао сам да због мекоће подлоге могу да се брже и лакше прилагодим у односу на колено, а пошто нисам имао болове уочи турнира добро је прошло."

Непосредно по доласку у Париз, донео је велику одлуку – овога пута неће боравити у олимпијском селу. Да ли је то зато што жели да се потпуно фокусира на такмичење?

"Јесте, то је један од разлога. Хтео сам да имам више приватности и мира и да будем усредсређен на своју рутину и припреме за турнир који је највећи приоритет. Искуство учествовања на Олимпијским играма је важно, а посебну емоцију и енергију доноси село, где осетиш праву драж са преко 10.000 спортиста широм света и у мензи си поред њих и размењујеш искуства и имаш приступ другим споритстима. Посетићу га сигурно, као и у Токију што сам посећивао село и имао смештај на другом месту, јер је то најбоље за мене и моје припреме."

Свим навијачима дао је разлога за оптимизам.

"Осећам претходних дана да сам спремнији за Игре него за Вимблдон и колено само како се осећа, ментално, физички... Пре Вимблдона нисам имао уобичајене припреме, нисам био на 100 одсто и то се одразило на игру. Радујем се почетку турнира", закључио је Ђоковић.

image