Спорт

Аврамовић и званично напустио Партизан, српски бек стиже у Москву као појачање ЦСКА

Српски кошаркаш Алекса Аврамовић и званично је напустио редове Партизана, потврдили су црно-бели. Убрзо је стигла и потврда ЦСКА да је Аврамовић ново појачање тима из Москве
Аврамовић и званично напустио Партизан, српски бек стиже у Москву као појачање ЦСКА© ЦСКА Москва

Након три сезоне у црно-белом дресу, Алекса Аврамовић ће променити средину.

Партизан је на друштвеним мрежама потврдио информације о Аврамовићевом одласку.

"После три сезоне, наш Алекса ће наставити каријеру у другом клубу. Играч ког краси невероватна енергија, једноставно непоновљива личност, остаће упамћен по многим сјајним утакмицама и анегдотама које смо заједно прошли током последње три сезоне. Алекса, твој Партизан ти жели пуно среће и доброг здравља у наставку каријере", навели су црно-бели.

ЦСКА је убрзо објавио на друштвеним мрежама да је њихово ново појачање управо српски бек.

Тим из Москве је навео да је потписан двогодишњи уговор и да ће српски кошаркаш одрадити лекарске прегледе након Олимпијских игара.

Тренер руског гиганта говорио је похвално о српском играчу.

"Желим добродошлицу Алекси Аврамовићу у ЦСКА. Алекса је играч високог калибра који се савршено уклапа са остатком тима. Његов неупитни таленат и личност тачно одражавају оно што наш клуб тражи", рекао је Пистиолис.

"На крају, али не и најмање важно, желео бих да се захвалим нашем председнику Андреју Ватутину и нашој потпредседници Наташи Фурајевој на напорима да се овај посао обезбеди упркос изазовним тржишним условима. Овим потписом смо закључили састав за нову сезону. Напоран рад је пред нама", додао је тренер руског клуба.

"Веома сам срећан што сам нови члан ЦСКА и што сам био део тако великог и историјског клуба. Једва чекам да почнемо сезону. Видимо се ускоро", поручио је српски кошаркаш.

image