Храбра Војводина умало одолела у Амстердаму, гол Ајакса у финишу меча срушио снове "лала"

Фудбалери Војводине поражени су од Ајакса у Амстердаму минималним резултатом, у првој утакмици другог колаквалификација за Лигу Европе

Изузетно храбар и борбен меч одиграли су фудбалери Војводине у Амстердаму против великог Ајакса, али на крају нису издржали притисак и доживели су пораз у финишу меча - 1:0.

Новосадски црвено-бели организовано су се бранили током већег дела утакмице, имали чак и прилику да затресу мрежу противника, али су на крају ипак погнутих глава напустили "Јохан Кројф арену".

Ајакс је био доминантан ривал - домаћин је имао више лопту у поседу, упутио више удараца ка голу ривала, па на крају крајева постигао и више голова.

"Лале" су добар део првог полувремена биле равноправан ривал, да би Ајакс у финишу тог дела утакмице извршио додатни притисак, али од свега су домаћи добили само пречку Тејлора у 34. минуту.

Слична слика виђена је и у наставку, али с тим да је Војводина имала најбољу шансу на утакмици - Вукановић је у 73. минуту погодио стативу гола холандског тима.

И када се чинило да Воша може да остане без примљеног поготка, млади Бранко ван ден Бомен је у 86. минуту искористио центаршут Годтса и главом затресао мрежу голмана Царевића.

До краја меча није било промене резултата, па ће Војводина за седам дана, на реванш утакмици у Новом Саду, морати да иде на победу како би дошла до трећег кола квалификација за Лигу Европе.