Спорт

Фудбалска Суперлига хвата залет - Звезда чека лучанску Младост, Партизан у Убу

Овог викенда играју се утакмице другог кола фудбалске Суперлиге Србије - шампион Црвена звезда на свом терену игра против Млдости из Лучана, док "вечити" ривал Партизан гостује код дебитанта Јединства из Уба
Фудбалска Суперлига хвата залет - Звезда чека лучанску Младост, Партизан у Убу© Bane T. Stojanovic

У три дана одиграће се скраћено друго коло Суперлиге Србије, пошто су два меча одложена због учешћа српских клубова у еврокуповима.

У суботу су на програму три утакмице, а занимљиво је да ће два највећа српска клуба играти у истом термину.

Црвена звезда убедљиво је почела одбрану титуле, а у другој утакмици екипа Владана Милојевића игра поново пред својим навијачима и то против лучанске Младости.

Црвено-бели су са 4:0 савладали екипу Јединства и тако показали да ће и ове сезоне јуришати на шампионску титулу.

Екипа са Уба имала је несрећу да дебитантски наступ у елитном рангу српског фудбала почне против шампиона, а већ у другом колу Јединство дочекује екипу Партизана.

Црно-бели су шампионат почели тешко извојеваном победом против Напретка, после чега је уследио дебакл у квалификацијама за Лигу шампиона.

Шест голова примљених од кијевског Динама јасан је показатељ да нешто не штима у црно-белом табору, па ће Александар Станојевић имати пуне руке посла да укомпонује екипу како би била конкурентна за борбу за највиши пласман.

У трећој утакмици дана, такође од 20 часова, састају се Железничар и Напредак.

Одложени су мечеви ИМТ - Раднички Крагујевац и Војводина - Нови Пазар, док се остале утакмице другог кола играју у недељу и понедељак.

image