Спорт

Ђоковић: Спремам се за потенцијални меч са Надалом

Српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је одлично почео наступ на Олимпијским играма у Паризу, као и да ће да се спрема за потенцијлани меч са Шпанцем Рафаелом Надалом
Ђоковић: Спремам се за потенцијални меч са НадаломGetty © NurPhoto

Ђоковић је у првом колу Олимпијских игара победио Аустралијанца Метјуа Ебдена резутатом 6:0, 6:1.

"Другачија је публика него на Ролан Гаросу, има много више људи који су љубитељи спорта и Игара, дошли су да присуствују мечу. Навијачи са заставама разних земаља, публика се другачије понашала између гемова. Имао сам среће што сам играо на Централном терену, где је кров, данас је цео дан падала киша, игра се само на два терена, сви су желели да дођу да гледају", рекао је Ђоковић за "Танјуг".

Српски тенисер се осврнуо на то што је Ебден добио позив да учествује у синглу, иако је последњих година играо само дубл.

"Жао ми је због Ебдена, он не игра сингл, усредсређен је на дубл. Мало су нелогична правила, уколико неко откаже зову се дубл играчи који не играју сингл. Правила немају смисла и надам се да ће их променити ускоро. Имам много играча који су чекали као што је Хамад Међедовић који је могао за неколико сати да дође да игра. То је нешто што не разумем и што је непримерено за турнир и гледаоце, није исти ниво", поручио је Ђоковић.

Ђоковић ће у другом колу играти против победника дуела између Рафаела Надала и Мађара Мартона Фучовича, тај меч одиграће се у недељу.

Он сматра да ће потенцијални меч са Надалом бити спектакуларан, попут њихових претходних.

"Одличан почетак и спремам се за следеће коло вероватно против Надала. Нисмо играли дуго, неколико година. Овде смо имали неке епске и спектакуларне мечеве. Ништа мање не очекујем ни сад, иако он не игра на свом најбољем нивоу, али не играм ни ја. Видећемо шта ће сутра бити са њим пратићу његов меч. Како год било, спремићу се као да је финале. Свима ће бити драго због ривалства и свега што смо учинили за овај спорт, он прво мора да прође прву препреку" рекао је Ђоковић.

Ђоковић се осврнуо на повреду колена због које је 5. јуна морао на операцију.

"Колено добро реагује, тренирао сам последњих десетак дана на шљаци. Задовољан сам како сам тренирао, осећам се боље него пре Вимблдона. Пред Игре сам добре припреме одрадио", закључио је Ђоковић.

image