"Делфини" се мучили са Јапанцима, али су успешно започели одбрану олимпијског трона

Ватерполо репрезентација Србије намучила се у првом колу олимпијског турнира против селекције Јапана, али је на крају ипак уписала први тријмф на такмичењу - 16:15

Нису Јапанци непознаница српским ватерполистима, али њихов некарактеристичан стил већ неколико пута задао је велике проблеме двоструком узастопном олимпијском шампиону.

Тако је било и овог пута у Паризу - "делфини" су током читавог меча били у предности, али се неугодни противник увек некако враћао и "дисао за врат" нашим момцима.

Јапан је одиграо одличан меч, одбрана је била у високом пресингу током целог сусрета, па је често индивидуални квалитет и луцидност "делфина" био једини начин да се дође до гола.

После прве четвртине било је 4:4, да би Јапанци на полувремену имали предност 8:7.

Екипа Уроша Стевановића направила је серију у трећем периоду и дошла до три гола предности, али су се Јапанци поново вратили на гол минуса пред улазак у последњу четвртину - 12:11.

И поново је Србија имала два гола предности у неколико наврата, али Јапанци још једном долазе до изједначења, два минута пре краја меча.

Да није Душан Мандић био изузетно расположен за игру, велико је питање да ли би "делфини" дошли до тријумфа.

Ватерполиста Ференцвароша је постигао седам голова на мечу, већину у ситуацијама када тим није имао решења за јапанску одбрану и сасвим заслужено понео епитет играча утакмице.

Наредни меч у Групи Б, Србија игра против Аустралије у уторак од 10.30.