Спорт

Србија "скупо продала кожу": Французи до победе морали у пет сетова

Одбојкашка репрезентација Србије није успела да приреди изненађење на старту олимпијских игара, а није јој помогло ни присуство Новака Ђоковића на трибинама
Србија "скупо продала кожу": Французи до победе морали у пет сетоваGetty © Kevin C. Cox / Staff

Селекција Француске савладала је Србију резултатом 3:2, по сетовима 23:25, 25:17, 25:17, 21:25, 15:6.

Изабраници Игора Колаковића показали су одличну игру и пре свега велику борбу против актуелних олимпијских шампиона и недавних освајача Лиге нација.

Србија је боље отворила меч и серијом поена средином првог сета успела да стекне предност. Када су Французи у финишу пришли, успели су српски играчи да остану смирени и стигну до 1:0 у сетовима.

Ипак, далеко боље су потом Французи заиграли, пре свега вођени сјајним Нгапетом. Освојили су убедљиво други и трећи сет, али је Србија у четвртом храбром игром успела да у завршници стигне до серије поена вредне одласка у тај-брејк.

Но, у петом сету је Француска била прејака, фуриозно стигла до предности 12:2 и више није било повратка Колаковићевој селекцији.

СНајефикаснији у селекцији Француске био је Тревор Клевено са 23 поена, док је Жан Патри постигао 22. У редовима Србије истакли су се Марко Подрашчанин са 13 поена и Дражен Лубурић са 12.

Утакмици је присуствовао и српски тенисер Новак Ђоковић са породицом.

У другом мечу првог кола групе А, у недељу од 21.00, састаће се репрезентације Словеније и Канаде, наредни ривали "орлова".

image