Спорт

"Орлови" без решења за Амере - безгрешни Дурент и мотивисани Џејмс за убедљив тријумф САД

Кошаркаши Србије поражени су у првој утакмици олимпијског турнира у Паризу - селекција САД однела убедљиву победу 110:84

Још једном су српски кошаркаши покушали да покажу свој таленат и умеће против најбоље репрезентације на свету, али су Американци одиграли озбиљан меч и остварили први тријумф на Играма у Паризу.

Слично као у пријатељском мечу одиграном у Абу Дабију у припремном периоду, Србија је још једном одлично ушла у утакмицу, играла егал неких 15 минута, после чега су Амери преузели потпуну контролу.

Покретачка снага САД у првом полувремену био је Кевин Дурент, који је са клупе убацио 21 поен, без промашаја (три двојке и пет тројки) - за 49:58 на великом одмору.

Покушали су "орлови" у наставку да ухвате прикључак, али су Американци увек имали спреман одговр, све на крилима Леброна Џејмса.

Најстарији амерички кошаркаш у историји Игара одиграо је фантастичан меч, а велику помоћ имао је у Девину Букеру и Џруу Холидеју.

Српски тим потпуно је подбацио у шуту за три поена (9/37), а осим Николе Јокића нисмо имали довољно расположених играча који би се супротставили Американцима.

Србија је тако доживела први пораз у групи, вероватно и планиран, а сада остају два дуела против Порторика и Јужног Судана, који ће одлучити ко ће из групе у четвртфинале такмичења.

Јокић је био најбољи у српском тиму са 20 поена, 5 скокова и 8 асистенција, капитен Богдановић додао је 14, а Добрић 13.

Џејмс је меч завршио са 21 поеном, 7 скокова и 9 асистенција, док је Дурент био најефикаснији на мечу са 23 поена.

У другом колу Србија игра против Порторика, а САД против Јужног Судана.

image