Спорт

Српкиње имале "плус 20" против Порторика, па у драми једва спасиле победу

Женска кошаркашка репрезентација Србије победила је селекцију Порторика резултатом 58:55 у првом колу групе А на Олимпијским играма
Српкиње имале "плус 20" против Порторика, па у драми једва спасиле победуGetty © Kelly Defina / Stringer

Репрезентација Србије је добро почела меч, прву четвртину добила је резултатом 23:15. У другој четвртини, Србија је наставила да повећава предност, која је у једном тренутку била 20 разлике. Кошаркашице Србије су на крају првог полувремена водиле 43:26.

Ипак, у наставку је виђена далеко лошија игра Српкиња. Иако је екипа Марине Маљковић одржавала предност у трећој четвртини која је завршена резултатом 55:36, уследио је велики пад и само три постигнута поена у последњих 10 минута меча.

Кошаркашице Порторика су у последној деоници направиле серију од 14:0 и тако су смањиле предност Србије на 55:50. Србија је први кош у четвртој четвртини постигла после седам минута игре.

Порторико је до краја меча имао прилику да изједначи, али је репрезентација Србије успела са сачува предност и на крају победи, упркос невероватном броју промашаја.

Најефикаснија у редовима Србије била је Драгана Станковић са 15 поена, док је Јована Ногић убацила 14. Саша Чађо је забележила 10 поена. У редовима Порторика истакла се Тринити Сан Антонио са 11 поена.

Србија ће у среду од 13.30 часова играти утакмицу другог кола против селекције Кине, док ће се Порторико истог дана од 11 часова састати са Шпанијом. Управо је Шпанија раније у недељу после продужетака победила Кину 90:89.

image