Јовић: Американци беспрекорни, али Србија спремна да прође даље и оствари циљ

Српски кошаркаш Стефан Јовић рекао је да упркос поразу репрезентације од селекције САД у првом колу групе Ц на Олимпијским играма, Србија има шансе за добар пласман

Американци су против "орлова" потврдили већ у првом колу зашто су највећи фаворити за освајање злата и дошли до убедљивог тријумфа резултатом 110:84.

"Прво полувреме је било добро са наше стране, Кевин Дурент је са Леброном Џејмсом беспрекорно одиграо прво полувреме без промашаја из игре", почео је Јовић у изјави за Танјуг.

"Друго полувреме смо имали физички пад, нисмо успели да испратимо њихов ритам, перфектно вече шутерски за три поена. На нашу добру акцију они су одговарали тројком."

Поред репрезентације Србије и САД, у групи Ц се налазе Порторико и Јужни Судан.

"Јужни Судан је од свих показао највише, имали су шут за победу у пријатељској утакмици против САД. Они су победили Порторико данас, морамо те две утакмице да добијемо да бисмо ишли даље, верујемо да ћемо бити спреми да испунимо наш циљ."

Јовић сматра да репрезентација Србије може да дође до саме завршнице такмичења.

"Уз Николу Јокића имамо озбиљност и сигурност да бисмо ишли до самог краја такмичења. Језгро тима које је прошле године освојило сребрну медаљу у Манили је ту, са Василијем Мицићем на плеју, имамо предиспозиције да идемо до краја. Лепо је имати у тиму таквог играча и особу као што је Јокић. Он је троструки МВП, има прегршт искуства, битан је за младе играче као што су Филип Петрушев и Никола Јовић."

Осврнуо се на рад селектора Србије Светислава Пешића, који је прошле године водио Србију на Мундобаскету до сребрне медаље.

"Показало се прошле године без обзира на тим који је отишао у Манилу. Његово искуство је дошло до изражаја, као и његов систем. Сигуран сам да ће кроз турнир и ова екипа расти и да ће испунити наша очекивања."

Српски кошаркаш је био део репрезентације која је играла против САД у финалима Светског првенства 2014. и Олимпијских игара 2016. године.

"Дурента и Карија се сећам из 2014. и 2016. године, утакмица за уживање, било је ту добрих ствари са наше стране, доста материјала који ћемо морати да искористимо за наредни део турнира. Ко год да се бави кошарком сања да игра против 'дрим тима', то је најлепши осећај", нагласио је Јовић.

Јовић је као фаворите на Играма у Паризу издвојио САД, Србију, Немачку, Аутралију и Канаду.

"Као фаворите видим Србију и Американце, видим и Немце у самој завршници, Аустралију и Канаду. Француска је домаћин, али је имала лош припремни период", закључио је Јовић.