Ни трага од класика у Паризу - Ђоковић понизио Надала у "његовом дворишту"

У дуелу двојице понајбољих тенисера у историји "белог спорта", Новак Ђоковић је убедљиво савладао Рафаела Надала 6:1, 6:4 и пласирао се у треће коло олимпијског турнира у Паризу

Многи су очекивали још један спектакуларан меч између Ђоковића и Надала у Паризу, али захваљујући српском тенисеру спектакл је виђен само са једне стране.

Новак је од првог поена контролисао меч, шетао "бика са Мајорке" по терену стадиона "Филип Шатрије", ређао поене и гемове и на крају заслужено дошао до нове победе против тениског архинепријатеља.

Надал је чак 14 пута у каријери освајао "Куп мускетара" на Ролан Гаросу, али овога пута деловао је као аматер против најбољег тенисера у историји.

Новак је први сет добио резултатом 6:1 - освојио је првих пет гемова на мечу, дозволио Надалу "почасни" гем и послао поруку да неће бити попуштања.

Слична ситуација виђена је и на старту другог сета - још једном је Новак везао четири гема (уз два брејка), а онда долази до несхватљивог опуштања у игри српског тенисера.

Надал је успео да врати два везана брејка и да изједначи на 4:4, али Ђоковић додаје гас и резултатом 6:4 долази до тријумфа.

Новак је тако дошао до 31. победе против Надала у 60. међусобном дуелу.

Ђоковић иде у треће коло олимпијског турнира, где ће се за пласман у четвртфинале борити против победника меча између Италијана Матеа Арналдија и Немца Доминика Кепфера.