Спорт

Ђоковић после избацивања Надала: Био сам спреман на све, нисмо браћа - већ ривали

Новак Ђоковић се пласирао у треће коло Олимпијских игара пошто је савладао Рафаела Надала 6:1, 6:4 и тако славио по 31. пут против свог највећег ривала
Ђоковић после избацивања Надала: Био сам спреман на све, нисмо браћа - већ ривалиGetty © Matthew Stockman / Staff

Најбољи тенисер свих времена је убедљиво савладао "краља шљаке", а после меча био је задовољан игром коју је пружио на стадиону "Филип Шатрије" у Паризу.

"Морало је да се мало закомпликује, тако то код нас обично бива, нарочито на великим стадионима. На овом стадиону смо много мечева играли на Ролан Гаросу, он има доста бољи скор када је у питању шљака. Али у последњих четири-пет година сам успевао да нађем нека решења и за ту подлогу", почео је Ђоковић у изјави за "РТС".

"Нисмо играли две године и био је доста повређен, што се осетило по његовој кретњи. Одлично је ударао лоптицу, кад год је на лоптици, опасан је, а притом га је и публика мало вратила. И ја сам мало почео да сумњам у своје ударце, он је вратио своју позицију на терену, али пресудан гем је био девети, кад сам га брејкнуо, последњи гем са старим лоптицама. Знао сам да ћу ако то урадим, са новим лоптицама моћи да све завршим. Играо сам савршен меч до 6:1 и 4:0, задовољан сам својом игром."

Он је истакао да сада јесте лакше када зна да Надал више није на његовом путу ка олимпијској медаљи.

"Наравно да је растерећење кад њега немате више на путу, нарочито на шљаци на Ролан Гаросу. Знао сам да ће бити тешко, али био сам спреман. Тренирао сам јако добро и први меч одлично одиграо. Лепо сам се одморио и припремио за Надала и то је моја игра на терену данас показала", поручио је Ђоковић.

Српски тенисер није оценио свој однос са Надалом као братски.

"Нема братства, више смо ривали и колеге. Тешко је да будемо блиски, доста је ту поверљивих информација, мислим да је то разлог да на овом нивоу не можеш бити превише близак са ривалом. Дуг је живот за нас, надам се, можда ћемо проширити наш однос", закључио је Новак.

image