Спорт

Стигао везиста који је намучио "орлове", Звезда промовисала Елшника

Словеначки фудбалер Тими Макс Елшник, представљен је као ново појачање Црвене звезде

Елшник је био битан део репрезентације Словеније која је одиграла нерешено са Србијом на Европском првенству у Немачкој.

Словеначки фудбалер стиже у српски клуб као звучно појачање у средини терена, где ће заменити Марка Стаменића, а можда чак и Хванга, који се доводи у везу са неколико клубова.

По доласку у Београд, Елшник је потписао четворогодишњи уговор и задужио дрес са бројем 21.

"Веома са срећан. Заиста сам задовољан што је све након неколико дана завршено у Београду. Иза мене је дуго лето, након Европског првенства и саге око трансфера коначно је све завршено и могу да се прикључим екипи", истакао је Елшник.

Словеначки репрезентативац је открио да је у претходном периоду испратио успехе Црвене звезде.

"Чуо сам доста ствари о Црвеној звезди и Делијама. Веома сам срећан што сам овде. Знам да је Звезда освајала првенство претходних година, као и да је играла у Лиги шампиона. Звезда је један од најбољих тимова, ако не и најбољи у региону. Веома сам срећан што сам овде. Навијачи су најбољи, најгласнији и праве најбољу атмосферу. Радујем се дану када ћу крочити на терен и осетити све то", рекао је нови фудбалер Црвене звезде.

Елшник је на Европком првенству у Немачкој одиграо све мечеве за репрезентацију Словеније, а укупно је прикупио 19 наступа за национални тим.

Рођен је 29. априла 1998. године у Птују. Већ са 17 година је из млађих категорија Алуминија отишао у енглески Дерби, где је провео неколико година, премда је више играо по позајмицама.

Вратио се у Олимпију са 22 године, и убрзо је био један од најбољих фудбалера у првенству Словеније.

image