Спорт

Надал изгубио од Новака, па га питали кад ће у пензију: Ја сам тај који одлучује!

Легендарни Шпанац једноставно више на нивоу на ком је неопходно да буде не би ли могао да се супротстави Ђоковићу
Надал изгубио од Новака, па га питали кад ће у пензију: Ја сам тај који одлучује!Getty © Markus Gilliar - GES Sportfoto / Contributor

Новак Ђоковић је победио Рафаела Надала 6:1, 6:4 и пласирао се у треће коло олимпијског турнира у Паризу. Био је ово јубиларни 60. меч двојице великана, али повредама начети Шпањолац није могао да парира чудесном Новаку.

Сада је међусобни скор њих двојице 31-29 за Новака, који наставља свој поход ка олимпијском злату које толико жарко жели.

Надал у првом сету није имао никакве шансе, а други је Ђоковић отворио с 4:0 и очекивало се да то буде дебакл Шпанца. Но Надал се пробудио, вратио до 4:4, али за више од тога није имао снаге. Овај 38-годишњи "краљ шљаке" морао је да пружи руку далеко бољем у овом тренутку, а Надала је после меча сачекало и питање да ли је ово његов последњи меч у каријери.

''Овде је све посебно. Желео сам да освојим злато, о томе сам размишљао сваки дан. Пуно сам радио на томе. Такође, сваки дан размишљам о томе да ли је ово мој последњи меч. Ја сам тај који одлучује, али ко зна. Осетим ли да физички не могу више, отићи ћу. И даље уживам у тенису", рекао је Рафа.

"Све у животу има почетак и крај. Недостајаће ми да играм тенис. Фалиће ми такмичарски дуели на овим теренима. Радим што волим, и у том смислу ће ми недостајати, али не могу да се жалим јер играм 20 година на највишем нивоу. Постигао сам много тога, више него што сам сањао", поручио је Надал.

image