Надал изгубио од Новака, па га питали кад ће у пензију: Ја сам тај који одлучује!

Легендарни Шпанац једноставно више на нивоу на ком је неопходно да буде не би ли могао да се супротстави Ђоковићу

Новак Ђоковић је победио Рафаела Надала 6:1, 6:4 и пласирао се у треће коло олимпијског турнира у Паризу. Био је ово јубиларни 60. меч двојице великана, али повредама начети Шпањолац није могао да парира чудесном Новаку.

Сада је међусобни скор њих двојице 31-29 за Новака, који наставља свој поход ка олимпијском злату које толико жарко жели.

Надал у првом сету није имао никакве шансе, а други је Ђоковић отворио с 4:0 и очекивало се да то буде дебакл Шпанца. Но Надал се пробудио, вратио до 4:4, али за више од тога није имао снаге. Овај 38-годишњи "краљ шљаке" морао је да пружи руку далеко бољем у овом тренутку, а Надала је после меча сачекало и питање да ли је ово његов последњи меч у каријери.

''Овде је све посебно. Желео сам да освојим злато, о томе сам размишљао сваки дан. Пуно сам радио на томе. Такође, сваки дан размишљам о томе да ли је ово мој последњи меч. Ја сам тај који одлучује, али ко зна. Осетим ли да физички не могу више, отићи ћу. И даље уживам у тенису", рекао је Рафа.

"Све у животу има почетак и крај. Недостајаће ми да играм тенис. Фалиће ми такмичарски дуели на овим теренима. Радим што волим, и у том смислу ће ми недостајати, али не могу да се жалим јер играм 20 година на највишем нивоу. Постигао сам много тога, више него што сам сањао", поручио је Надал.