Зорана и Дамир после злата за Србију: Ми смо ово заслужили, хвала целој нацији!

Зорана Аруновић и Дамир Микец освојили су златну медаљу за Србију у стрељаштву, пошто су у финалу микс-дубла у дисциплини ваздушни пиштољ 10 метара у драматичној завршници савладали ривале из Турске

Играло се до последње 15. серије, када су и Микец и Аруновићева одлично пуцали и успели да освоје 15. олимпијску медаљу које је стрељаштво донело нашој земљи, а првој на Олимпијским играма у Паризу.

"Све што сад кажемо је... Не знам шта да кажем! Ово је фантастичан успех за целу земљу, за нас двоје, толико дуго смо ово прижељкивали. Ја конкретно 23 годину сам желела олимпијску медаљу и хвала овом човеку поред мене, без њега то не би било могуће", рекла је Зорана Аруновић за "РТС" после великог успеха.

"Поносни смо, хвала целој нацији која нас је подржавала. Било је тешко финале и то смо очекивали, али ми смо ово заслужили. После сијасет медаља да будемо и на највишем постољу", рекао је Микец.

"Ово је било емотивно за обоје, Дамир је био одличан и у појединачној конкуренцији. Ми смо олимпијски шампиони и ја ћу ово памтити целог живота. Хвала нашим тренерима", рекла је Аруновићева, док је Микец успео да надомести слабији резултат у појединачној конкуренцији.

"Зорана је у праву, помогло је ово финале, јер сам индивидуално желео више од седмог места, мало је било и притиска... Хвала и теби Зозо, и хвала и држави и Олимпијском комитету на помоћи, јер без њих ми не бисмо били овде."