Спорт

Одбојкаши без решења за Словенце, други пораз "плаве чете" на олимпијском турниру

Одбојкаши Србије доживели су и други пораз на олимпијском турниру, пошто су у другом колу Групе А убедљиво поражени од Словеније - 0:3 (21:25, 19:25, 19:25)
Одбојкаши без решења за Словенце, други пораз "плаве чете" на олимпијском турнируGetty © Christian Petersen

Није морала Србије толико убедљиво да изгуби од Словеније, али противник је био бољи у свим сегментима игре и сасвим заслужено остварио други тријумф у Групи А олимпијског турнира.

Словенци су имали бољи пријем сервиса, снажније сервирали и били прецизнији у нападу, па није изненађење што су меч против Србије решили у само три сета.

Имала је екипа Игора Колаковића предност и у другом и у трећем делу игре, али је "плава чета" у оба наврата некако олако дозволила противнику да уђе у серију и преокретом освоји сетове.

Посебно је заказао блок српског тима, који би требало да буде темељ игре у одбрани, али Словенци су били изузетно расположени и мотивисани против великог ривала.

Србија је остварила и други пораз на турниру, после Француске, па остаје нада да у последњем колу против Канаде може до прве победе и вероватног пласмана у четвртфинале такмичења.

Словенија је остварила други тријумф и тренутно држи прву позицију у Групи А.

image