Спорт

Пешић опрезан пред Порторико: Очекује нас тежак меч, морамо да им одузмемо шут за три поена

Селектрор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је да очекује тешку утакмицу против селекције Порторика, коју сматра изузетном офанзивном екипом
Пешић опрезан пред Порторико: Очекује нас тежак меч, морамо да им одузмемо шут за три поенаGetty © Christopher Pike

Кошаркаши Србије играће у среду од 17.15 часова против Порторика, меч другог кола Групе Ц на Олимпијским играма.

"Порторико је екипа која је врло јака у транзицији. Орјентисани су ка нападу, стигао им је и Алварадо који има изузетан статус у Њу Орлеансу. Он је њихов најбољи одбрамбени играч и шутер, мења ритам игре и резултата. Није обичан НБА кошаркаш. Они су од прошле године остали исти, само су се појачали с њим. Њихова предност је континуитет јер дуго година заједно играју. И друга предност је тај напад", рекао је Пешић.

Селектор Србије је поручио да очекује тешку утакмицу, као и да је Порторико веома опасна екипа у нападу.

"С њима ће бити тешка утакмица. Ми смо фаворити, то нико не може да нам одузме. Нити ми говоримо да нисмо фаворити. Али, то је опасна екипа која је изузетно добра у нападу. Могу да нас добију, не на чисти квалитет, него на ризик. На први шут... Они просечно шутирају 30-35 пута за три. Ми то морамо да им одузмемо. Где се највише шутирају тројке? У транзицији. Морамо раније да се вратимо, да имамо добру концентрацију и да спречимо шут за три поена", оценио је Пешић.

Репрезентативац Србије у кошарци Огњен Добрић је изјавио да је селекција Порторика озбиљан противник којег не треба потценити.

"Самим тим што су се пласирали из квалификационе групе са Литванијом и Италијом показује да имају квалитет. То су показали кроз утакмице. Не треба никога потцењивати. Треба да одиграмо максимално 40 минута. Играју јако добро у транзицији са много шутева за три поена. Имају одличне, јако опасне бекове. Више шутирају него што продиру, тако да треба да се базирамо на то и да их зауставимо у транзицији. Имамо квалитет и предност, али морамо да их прикажемо на терену, јер је папир једно, а терен друго", рекао је Добрић.

Репрезентација Србије поражена је у првом колу од селекције САД резултатом 110:84.

image