Изабрано ново руководство Рукометног савеза Србије

Ненад Јанков изабран је за председника Управног одбора Рукометног савеза Србије (РСС), а Радиша Мирић за председника Скупштине РСС

На одржаној другој ванредној изборној седници Скупштине РСС изабрано је потпуно ново руководство.

Примарно су усвојене оставке досадашњег председника Скупштине РСС Драгана Буквића, као и председнице УО РСС Милене Делић. Уз оставку председнице УО РСС, разрешен је и УО РСС којим је руководила Делић, сходно члану 78. став 2.

На основу чланова 60. и 61. Пословника о раду Скупштине РСС, предлог да се за председника Скупштине изабере Радиша Мирић, поднела је Заједница клубова Супер Б лиге.

"Изузетно сам почаствован, али са високим степеном осећаја одговорности с једне стране. С друге стране, осећам велику дозу обавезе према читавој рукометној породици у овој земљи, посебно у деликатној ситуацији у којој се наш спорт налази", рекао је Мирић за сајт Рукометног савеза Србије.

"Највећи изазов је сачувати и очувати рукомет као спорт и све оно што је његов круцијални део. И када сам први пут улазио у рукомет у оквиру СД Раднички, у рукометном клубу Раднички није било ништа лакше. Околности су биле још горе, али подићи нешто из пепела било је равно немогућој мисији."

Мирић каже да је пред новим руководством много посла.

"Кровна организација је далеко од такве ситуације, али је битно да имамо на уму да само тимским радом и окружени људима који су позвани да помогну Рукометном савезу, можемо да се изборимо за бољи статус и бољи положај самог спорта, затим наше организације имајући у виду да рукомет морамо да вратимо међу најмлађе, морамо да га вратимо у школе, јер без тога не можемо да се надамо светлијој будућности", рекао је он.

Председавајући Скупштине Мирић обавестио је присутне да је у складу са Статутом и нормативним актима достављен предлог са пропратном документацијом којим се предлаже да се за председника Управног одбора изабере Ненад Јанков дугогодишњи играч и рукометни радник.

"Није ни мало лако преузети РСС у овом тренутку. Оно што је први задатак јесте свакако консолидација, затим је битно радити на стабилизацији како бисмо вратили заједништво у Савез, али и читаву рукометну заједницу пред предстојеће редовне изборе који нас очекују следеће године. О унапређењима ћемо тек говорити, али до прецизног плана ћу доћи заједно са новим члановима УО РСС који су прихватили позив јер делимо исте циљеве и мотиве у вези са рукометним спортом", изјавио је Јанков.

За потпредседнике Управног одбора именовани су Ана Живановић, Илија Лабус, Владимир Мандић и Дејан Станојевић. За чланове УО именовани су Стефан Вукотић, Јован Ковачевић, Војислав Булатовић, Бранислав Радишић, Александар Маринковић, Растко Стојковић.