Судије одузеле Србији другу олимпијску медаљу – Рускиња Шадрина покрадена у четвртфиналу

Још једна скандалозна одлука судија коштала је српски бокс медаље на Олимпијским играма

Наталија Шадрина, руска боксерка која се бори под заставом Србије, завршила је учешће у Паризу у четвртфиналу категорије до 60 килограма.

Шадрина, која је за противницу имала прву носитељку Јанг Венлу из Кине, требало је да обезбеди још једну медаљу за нашу земљу, али то нису дозволиле судије које су пресудиле и корист ривалке.

Наталија је поражена подељеном одлуком 3-2, иако је имала боље оцене код судије, плус је Кинескиња зарадила и казну због које јој је одузет бод.

Она је добила прву (3-2) и трећу рунду (4-1), а једино што би могло да буде оправдање јесте да је троје од петоро судија гласало у корист Јанг Венлу.

Међутим, још није објављен званичан разлог пораза и објашњење ћемо морати да добијемо у току дана.

У крајњем бодовању Шадрина је победила код двојице судије (30-26, 29-27), а код тројице је скор био нерешен (28-28). Сва тројица су што је занимљиво одлучила да на крају благу предност дају Кинескињи.

Наша боксерска репрезентација тако је у неколико дана два пута оштећена и остала је без великих адута за одличје.

Подсетимо, Сара Ћирковић је у категорији до 46 килограма поражена већ у првој борби и то захваљујући катастрофалним одлукама судија.

"Нажалост судије нису биле фер. Оштетили су ме и ускратили могућност да остварим свој сан. Само ћу то рећи", рекла је Ћирковићева после пораза, а очигледно је да се исто десило и Наталији Шадриној.

Полуфинала су на програму у суботу, трећег августа.