Новак победио и већ мисли на Циципаса: Сад је све теже, али спреман сам!

Рекордер по броју гренд слем трофеја постао је и рекордер по броју пласмана у четвртфинале Олимпијских игара

Новак Ђоковић се пласирао у четвртфинале Олимпијских игара, пошто је у среду савладао Немца Доминика Кепфера 2:0, по сетовима 7:5, 6:3.

Први носилац је тако поставио рекорд и постао први човек са четири четвртфинала Олимпијских игара у историји овог спорта, али не пре него што се добро ознојио.

Ђоковић је имао проблема са агресивним Немцем, нарочито у првом сету, али како је истакао, и са незгодним условима за игру.

"Пре свега, најтежи дан по питању услова. Невероватна спарина, посебно са пуним стадионом. То су тешки услови, али су исти за оба услова. Морате да се прилагодите. Много смо се знојили, али драго ми је да сам успео да преломим резултат у финишу првог сета. Добро сам кренуо, али је он био јако агресиван и данас је доста виши одскок лоптице и за некога са тако добрим спином, он је јако незгодан противник. Мало ме је ту и изненадио. Био сам изазван на терену и драго ми је да сам позитивно одговорио на тај изазов", рекао је Ђоковић у изјави за "РТС".

Ривал у борби за пласман у полуфинале биће му Стефанос Циципас, пошто је Грк претходно савладао Себастијана Баеза 7:5, 6:1.

"Овде смо играли финале Ролан Гароса 2021. године, изузетно квалитетан тенисер и који је најбоље резултате бележио овде и на шљаци укупно, освајао је Монте Карло три пута. Имао сам успеха, али сам и губио неке мечева од њега. Има продоран и сервис и форхенд, све ће бити теже и теже, али знам шта ме очекује и спреман сам", поручио је Ђоковић.