Спорт

"Лавице" убедљиве против Кине, остварен пласман у четвртфинале Игара

Кошаркашице Србије убедљиво су савладале Кину 81:59 и оствариле други тријумф у групи, који значи и пласман у четвртфинале Олимпијских игара

Још један одличан меч одиграле су изабранице Марине Маљковић, али за разлику од дуела са Порториком, одрадиле су посао до краја и на крају убедљиво савладале фаворизоване Кинескиње.

"Лавице" су још једном одиграле изузетно агресивну одбрану, терале противнице на тешке шутеве, а само захваљујући великом броју досуђених фаулова и великом броју изведених слободних бацања Кинескиње нису доживеле дебакл већ у првих 20 минута.

Чак 10 српских кошаркашица уписало се у листу стртелаца у првом полувремену, па је Србија на велики одмор понела шест поена предности - 45:39.

Србија је и у наставку одиграла чврсто и агресивно и потпуно избацила из ритма Кинескиње, које су деловале потпуно погубљено на терену.

На крилима Ивон Андерсон, Србија на средини треће деонице долази до двоцифрене предности, коју су "лавице" задржале до краја меча, у последњој деоници чак је у увећале.

Треба истаћи шут Србије за три поена, који је на овом мечу био фантастичан - 7/11.

Андерсон је била најефикаснија на мечу са 15 поена, Маша Јанковић је додала 13, а капитен Тина Крајишник 12 уз 11 скокова.

У кинеском тиму најбоље су биле Ванг и Хан са по 11 поена.

Србија у последњем колу Групе А игра против Шпаније, која такође има две победе, па ће победник тог дуела одлучити ко ће бити победник групе.

Оба тима већ су обезбедила пласман у четвртфинале, остаје борба за што бољу позицију пред нокаут фазу, односно за добијање на папиру слабијег противника у борби за полуфинале.

image