Пешић након убедљивог тријумфа: Висок ниво од почетка до краја

Селектор кошаркашке репрезентације Србије, Светислав Пешић, задовољан је издањем "орлова" у победи над Порториком

Кошаркашка репрезентација Србије убедљиво је савладала селекцију Порторика са 107:66, у мечу другог кола групне фазе на Олимпијским играма у Паризу.

"Од самог почетка је енергетски било на високом нивоу и у нападу и одбрани. Дали смо максимум који можемо да дамо. Имали смо ситних проблема у одбрани кад је у питању њихов шут из корнера, али за мене је најважније, а рекао бих и за сваког тренера, излазак у трећој четвртини. Наша одбрана је тад била веома добра и тада је и било јасно да ћемо победити. Они су један искусан тим који живи од шута, а то смо им одузели", рекао је Пешић за сајт Кошаркашког савеза Србије.

Селектор је оценио да су његови играчи потпуно зауставили најбоље играче Порторика.

"Њихова два најбоља играча смо избацили, ту иде заслуга играчима који су их чували, који су имали специјалан задатак. Алварадо и Вотерс су играчи велике класе, они живе од њихове добре игре. Радујемо се победи и пре свега се радујемо испуњеним задацима. То је први и основни циљ, све је важно, али најважније је да испоштујемо договор, да играчи дају максимум и морам да признам да је то било на високом нивоу", закључио је Пешић.

Капитен Богдан Богдановић каже да је екипа данашњом партијом одговорила на нешто слабију партију против Сједињених Америчких Држава.

"Добра енергија, добар тимски рад и труд. Задовољан сам како смо играли. Одговорили смо на нешто слабију партију против САД, битно је да имамо тимско самопоуздање", рекао је Богдановић.

Окренуо се већ капитен "орлова" наредном противнику, Јужном Судану, против кога ће Србија играти у суботу од 21 час, за пласман у четвртфинале.

"Сад нас чека Јужни Судан, али ми свакако морамо да гледамо себе. Они су квалитетна екипа, имали су добар припремни период и дуго су заједно, дуго се спремају, воле да играју са доста добром енергијом. Захтеван противник, не би требало никога олако да схватимо. Сад да се одморимо и да се спремимо за Јужни Судан", закључио је Богдановић.