Спорт

Ћук после два везана пораза: Вратили смо енергију, можемо до четвртфинала ОИ

Ватерполо репрезентативац Србије Милош Ћук изјавио је да је уверен да његов тим може да победи Мађарску и Француску до краја групне фазе такмичења на Олимпијским играма у Паризу
Ћук после два везана пораза: Вратили смо енергију, можемо до четвртфинала ОИGetty © Marcel ter Bals/DeFodi Images/DeFodi

Ватерполисти Србије су поражени од Шпаније резултатом 15:11 у мечу трећег кола групе Б на Олимпијским игарма.

"Наша игра је била боља него против Аустралије, енергија је била на вишем нивоу, али то није било довољно да победимо Шпанију, која је сигурно један од фаворита за злато. Мене лично радује што нисмо потонули и што смо вратили енергију. Имамо две утакмице пред собом и са овом енергијом можемо да победимо и Мађарску и Француску", рекао је Ћук, пренео је званични сајт ОКС.

Србија се тренутно налази на петом месту на табели са три бода.

"Морамо поправити још неке ствари, бити прецизнији у нападу и одбрани. Ниво агресивности и жеље био је добар, и надам се да ће све то доћи на своје место већ у следећем мечу. Недостајало нам је мало самопоуздања, а њихово веће искуство је дошло до изражаја. Најважније нам је да смо могли да им парирамо до пред сам крај утакмице", додао је Ћук.

Селектор Србије Урош Стевановић је изјавио да су ватерполисти Шпаније заслужено стигли до победе.

"Изгубили смо утакмицу на почетку четврте четвртине. Недостајало нам је искуство и самопоуздање, као и сигурност у игри коју тренутно нисмо могли да имамо после пораза од Аустралије. Играчи су показали реакцију одмах после утакмице са Аустралијом. На следећем тренингу све је изгледало онако како треба, што смо данас видели и на утакмици против Шпаније. Шпанија је сигурно најнеугоднији противник у групној фази, имају рутину, искуство и тренутно су на врхунцу форме. Радује нас што смо показали реакцију и карактер. Као и пре утакмице са Шпанијом, сада морамо да победимо Француску и Мађарску да бисмо засигурно ушли у четвртфинале", навео је Стевановић.

Ватерполисти Србије ће у суботу од 19.30 часова играти против Француске.

image