Сви за једног, један за сви - кошаркашице послале баскеташу заштитну маску

Баскеташ Михаило Васић задобио је фрактуру носа у првом мечу на Олимпијским играма, а помоћ је стигла од женске кошаркашке репрезентације - у виду заштитне маске за лице

Баскеташи Србије су у првом мечу на олимпијском турниру савладали селекцију САД, а Михаило Васић је на том дуелу задобио фрактуру носа.

Повреда, срећом, није теже природе, па је Васић већ играо у мечевима са Кином и Холандијом, додуше без икакве заштите.

"Васић има неку малу фрактуру носа, тражимо маску. У среду увече нисмо успели да је нађемо, било је касно, али колико сам ја разумео нека од кошаркашица има маску па ће послати из Лила. Није било дилеме да ли ће да игра, није толико страшно, мала фрактура. Да је озбиљније вероватно бисмо се запитали да ли треба или не треба, он је инсистирао да игра. Васке је тај момак који неће стати, једино ако баш не може. Хвала му и изгураће он ово", рекао је најбољи баскеташ света Страхиња Стојачић.

Помоћ стиже из Лила, где се налазе кошаркашице Србије, које су одлучиле да помогну колеги олимпијцу пославши заштитну маску за нос.

"Послале смо му већ маску, јер смо имале више сломљених носева током припрема и понеле смо те маске и овде. Мини Ђорђевић више није потребна, тако да се надам да је маска већ стигла Васкету, наравно све иде преко доктора Драгана Радовановића. Ту смо да се помажемо и бодримо, пратимо једни друге, навијамо, са баскеташима смо се доста дружиле и у Токију. Сви заједно смо овде, да се боримо за исте циљеве, за медаље. Жао нам је било кад смо га виделе како игра и надам се да ће му помоћи", рекла је капитенка Србије Тина Крајишник.

Ова ситуација је још једна потврда да у олимпијском тиму Србије влада изузетно пријатељска атмосфера и да су сви спортисти спремни да помогну колегама у невољи.