Новаков плес у Паризу – Циципас и повреда не могу ништа великом шампиону

Новак Ђоковић четврти пут у каријери играће полуфинале на Олимпијским играма, пошто је на терену стадиона "Филип Шатрије" у два сета савладао Стефаноса Циципаса – 6:3, 7:6

Новак је већ ушао у историју као први тенисер који је наступао на пет олимпијских турнира, а још је невероватније да ће четврти пут у каријери играти у полуфиналу.

Српски ас је врло убедљиво, у складу са околностима, савладао Стефаноса Циципаса, у два сета, па ће се за пласман у финале Игара у Паризу играти против Лоренца Музетија.

Ђоковић је против Циципаса дошао до 12. тријумфа у 14. међусобном дуелу, иако је на старту другог сета имао проблема са повредом колена.

Новак је од првог до последњег поена имао контролу првог сета у својим рукама. Грк је покушао да буде агресиван, али је често грешио, док је најбољи тенисер у историји стрпљиво чекао своју прилику.

До прве је дошао у четвртом гему – једину брејк шансу искористио је у своју корист и мирно привео први део игре крају 6:3.

А онда крећу проблеми.

Новак је већ на старту другог сета изгубио свој сервис, а онда се, да ствар буде гора – повредио.

Оклизнуо се Новак на уат линију у једном моменту, осетио бол у колену које је оперисао пре два месеца, па је чак морао да затражи помоћ турнирског лекара.

Имао је Циципас вођство од 4:0, али Новак је покушао да се врати – направио је Србин брејк, па онда спасао три брејк лопте противника.

У гему у којем је сервирао за изједначење у сетовима, Грк је повео 40:0, али Новак прави још један брејк и уводи меч у тај-брејк.

А тамо, Новак је био онај прави - сигурном игром осваја 13. гем резултатом 7:3, за пласман у четврто полуфинале Олимпијских игара у каријери.

Новак ће се се за пласман у прво олимпијско финале борити против Лоренца Музетија, а дуел је на програму већ у петак од 19 часова.