Спорт

ОИ дан VII: Ђоковић донео медаљу, баскеташи надомак полуфинала, Милица без бронзе, Ангелина одустала

Седмог дана Олимпијских игара, Новак Ђоковић је обезбедио пласман у своје прво олимпијско финале и тиме другу медаљу за Србију у Паризу. Претходно је прилику да то учини пропустила џудисткиња Милица Жабић доживевши пораз у мечу за бронзу. Лоше вести су стигле од Ангелине Топић која се са преломом кости десног зглоба пласирала у финале скока увис, али је потврдила да у том финалу неће моћи да наступи. Уз то смо имали слаб резултат Армина Синанчевића у бацању кугле и половичан скор баскеташа
ОИ дан VII: Ђоковић донео медаљу, баскеташи надомак полуфинала, Милица без бронзе, Ангелина одусталаGetty © Aurelien Meunier / Stringer

Ангелина Топић је упркос повреди, успела да се пласира у финале скока увис. 

Српска атлетичарка је доживела повреду зглоба на загревању, али је прескочила прво 188цм, а потом и 192цм.

Иако у три серије није савладала препреку од 195цм, Ангелина се нашла на деоби 12. места и тако изборила пласман у велико финале. Ипак, Топићева неће наступити у недељу јер су каснији снимци показали да је доживела прелом зглоба.

Милица Жабић је нажалост заустављена у четвртфиналу у џудоу у категорији преко 78 килограма, али ће се борити за бронзу!

Она је прво експресно забележила победу против Италијанке Азије Тавано. Уследио је тријумф и над Кубанком Идалис Ортиз, али је Милица претрпела пораз у четвртфиналу стране Израелке Раз Хершко.

Милица је потом кроз реперсаж требало да се бори, али јој је Јапанка Соне предала без борбе, међутим, у борби за бронзу није успела да савлада Францускињу Ромен Дико. Домаћа такмичарка је направила ипон после само 30 секунди и тако спречила Жабић да стигне до одличја.

Новак Ђоковић се четврти пут пласирао у полуфинале олимпијског турнира, а по први пут у каријери стигао и до финала, пошто је савладао Лоренца Музетија 6:4, 6:2. У недељу ће играти против Карлоса Алкараза за олимпијско злато.

На борилишту је био и Армин Синанчевић у квалификацијама у бацању кугле, али је уз два преступа и бачених 19,31 из јединог исправног хица био далеко од 12 најбољих који су отишли у финале, па су и за њега Олимпијске игре завршене.

Баскеташи поново играју два меча у једном дану - у првом сусрету против Летоније су изгубили 21:14, док су у другом дуелу савладали Пољску 21:12 уз одличну приказану игру!

  • 2. авг 2024 • 22:02

    22:02

    Баскет 3х3: Србија - Пољска 21:12!

    После пораза од Летоније раније вечерас, баскеташи Србије савладали су Пољску 21:12 одличном игром и прекосутра ће играти против Литваније и победа у том мечу значиће пласман "орлова" директно у полуфинале!

    КРАЈ МЕЧА!

    21:12 - Мајсторовић погађа за крај и то је четврта победа Србије у њиховом шестом мечу на Олимпијским играма!

    19:9 - нови поен Дејана Мајсторовића, овај пут под кошем када се одлично снашао, а потом Соколовски закуцава за Пољаке.

    18:8 - нова двојка, ова је од стране Мајсторовића!

    15:7 - Стојачић је био фаулиран при шуту за два поена, а како су Пољаци испунили бонус, имао је двва слободна бацања и оба је погодио.

    13:6 - Признаје се један кош Србије који је испрва био споран, па расте предност на 5:40 до краја меча.

    11:5 - Бранковић погађа после соло акције, а Мајсторовић погађа са линије пенала после техничке грешке Пољака!

    9:4 - расте предност Србије после поена Васића, одлична игра од самог старта, три минута су прошла.

    7:3 - лаки поени за Мајсторовића, а Замојски одмах узвраћа.

    6:1 - и нова двојка Стојачића, претходно је Васић био прецизан под кошем и то је велика предност после само минут игре.

    3:1 - ево двојке Стојачића то је важно!

    1:1 - врло брзо поени на обе стране, Пољаци су повели, а одмах узвраћа Бранковић.

  • 20:25

    Тенис: Новак Ђоковић - Лоренцо Музети 2:0 (6:4, 6:2)

    Треће велико такмичење у низу доноси дуел Србина и Италијана. На Ролан Гаросу га је Ђоковић победио тек у три часа ујутро, у полуфиналу Вимблдона далеко лакше, а сада је улог финале Олимпијских игара.

    ДРУГИ СЕТ: Ово се чекало од 2008. - Новак је Србији донео нову медаљу!

    6:2 - ГОТОВО ЈЕ, НОВАК ЂОКОВИЋ ЈЕ У ФИНАЛУ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА!

    5:2 - Потврђен брејк без изгубљеног поена и то ас ударцем, и Новак је сада на гем од јединог финала у ком никада није био у својој пребогатој каријери.

    4:2 - И трећи сервис гем Музетија у другом сету успева Ђоковић да претвори у брејк. Није се предао ни када је Италијан храбро спасио две брејк лопте. Изборио се за још једну коју потом користи. Сада је на два гема од финала Олимпијских игара.

    3:2 - Напокон сигуран сервис гем Србина, који први пут води у другом сету. Огроман аут Музетија из бекхенда је помогао.

    2:2 - Пети брејк на мечу у низу, а сва четири гема другог сета су тако завршена. Успева Новак сада опет да се врати у овај сет, и Италијан је доста грешио што никад није на одмет.

    1:2 - И опет брејк за Музетија, невероватно је како Ђоковић себи отежава посао. Свађао се са судијом, имао је и одузет први сервис због прекорачења времена између поена, а након изгубљеног гема се дере и на чланове свог тима.

    1:1 - Добро је, Ђоковић узвраћа брејком одмах у наредном гему и сада смо поново на почетку.

    0:1 - Невероватно, чак четири неизнуђене грешке Новака на старту сета и Музети ни крив ни дужан одмах стиже до брејка.

    ПРВИ СЕТ: Ђоковић стиже до 6:4!

    6:4 - Краде Ђоковић овај брејк и стиже до предности у сетовима. Било је 40:0 за Музетија, али је Новак успео да у свом стилу се извуче и на невероватан начин стигне до првог сета!

    5:4 - Било је незгодно када је Новак промашио смеч и довео се до непријатних 15:30, али је потом освојио три поена у низу и сада ће Музети сервирати за останак у првом сету.

    4:3 - И даље без брејкова, Музети је прво био сигуран у неким одличним разменама на свој сервис, да би потом и Ђоковић вратио предност пред нову промену страна.

    3:2 - Одличан и сигуран сервис гем за првог носиоца, баш то му је било неопходно.

    2:2 - Музети успева да се извуче, пошто је Новак имао три везане брејк лопте, потом и четврту, али ниједну Ђоковић није успео да искористи. Чак 33 минута игре, а само четири гема су одигране.

    2:1 - Нови тежи гем за Новака, опет је морао на разлику да игра, али Музети није стизао до брејк лопти, што је добро. Миран почетак меча за сада.

    1:0 - Новак осваја први гем, играло се на разлику иако је било 40-15, али без већих проблема.

    Новак Ђоковић је први на сервису.

  • 20:10

    Бацање кугле: Армин Синанчевић далеко од финала

    Навијамо за Армина Синанчевића у квалификацијама у бацању кугле које је почело у 20.10. Представник Србије се налази у другој од две полуфиналне групе са по 16 такмичара.

    ТРЕЋА СЕРИЈА: И други преступ Армина Синанчевића, који тако остаје на 19,31 и без пласмана у финале. Тренутно је на 24. месту док још неколико бацача преостаје да заврши квалификације.

    ДРУГА СЕРИЈА: Сада Синанчевић баца куглу на 19,31 метара, али је тренутно на 13. и последњем месту у својој квалификационој групи од такмичара који су забележили резултат.

    ПРВА СЕРИЈА: Преступ Армина Синанчевића, тако да ово није добар почетак, а имаће још два покушаја. У финале иду сви који пребаце 21,35 метара, односно 12 најбољих.

  • 19:05

    Баскет 3х3: Србија - Летонија 14:21, други пораз "орлова" у петом мечу

    Баскеташи Србије нису успели да нанесу први пораз Летонцима на овим Олимпијским играма, пошто су поприлично убедљиво поражени у свом петом мечу на турниру. Сада је скор "орлова" 3-2, а вечерас од 22.05, наше баскеташе очекује и меч против Пољске.

    ТОК МЕЧА: Србија доживела други пораз!

    14:21 - крај меча, Летонци стижу до 21. поена на 2:13 пре истека времена и то је убедљив тријумф за и даље непоражени тим на Олимпијским играма.

    14:20 - још три минута до краја, а Лацманис погађа двојку.

    13:17 - сада и Мајсторовић погађа, док Летонци ипак брзо узвраћају.

    12:16 - коначно лепа акција Србије и смањује се мало тај заостатак.

    9:15 - Нова серија Летонаца, после погођеног слободног бацања, Лацис лако полаже за нову највећу предност ривала.

    9:13 - Летонци погађају први пут за један поен, а онда нова двојка за Србију, мора тако.

    7:12 - и шеста двојка Летонаца, сада Ласманис. Невероватно је ово, да би потом Стојачић погодио једну двојку.

    5:10 - Лацис опет погађа за два и то је опет три поена предности за Летонце, а потом и још једну за огромних "плус пет". Невероватно шутирају Летонци.

    5:6 - Ласманис сада узвраћа двојком, Летонци су погађали искључиво двојке на овом мечу.

    5:4 - погађа Стојачић и додатно бацање и то је прва предност за Србију.

    4:4 - иду сада брзи поени за Србију, а Стојачић уз погодак је и фаулиран па има и слободно бацање.

    1:4 - нова двојка за Летонце, после минут и 20 секунди игре и то је већ велика предност за њих.

    1:2 - Летонци стижу до двојке, али Мајсторовић одмах узвраћа и смањује заостатак.

  • 17:59

    Ангелина Топић неће наступити у финалу Олимпијских игара!

    Огласила се српска атлетичарка, која се због повреде у недељу неће такмичити у Паризу!

    "Нажалост, то би било то од мог наступа на овим Олимпијским играма. Снимак је показао да је ипак дошло до озбиљније повреде...", открила је Ангелина Топић.

  • 17:13

    Џудо: Милица Жабић остала без бронзе!

    Милица Жабић није успела да стигне до бронзане медаље на Олимпијским играма, пошто је српска представница доживела пораз од прве носитељке, Францускиње Ромен Дико. Домаћа такмичарка је направила ипон после само 30 секунди и тако успела да стигне до одличја.

    Штета, имала је Жабић тежак жреб, победила је једну олимпијску шампионку на свом путу, имала је и девојку која је прва на ранг листи. И после 44 године, наша земља остаје без олимпијске медаље у џудоу.

  • 11:50

    Ангелина је у финалу!

    Ангелина Топић је у финалу! Имала је српска атлетичарка 12. најбољи резултат и тако изборила пласман у велико финале скока увис.

    Ангелина се налази на деоби 12. места и чека резултате осталих такмичарки.

    Не успева српска атлетичарка да прескочи висину 195цм ни из трећег покушаја.

    Обара летвицу Ангелина и у другом покушају

    Први покушај прескакања 195цм није био успешан.

    192цм - Ангелина је прескочила нову летвицу. Она је 14. такмичарка која је прескочила 192цм, а најбољих 12 иде даље.

    Друга серија на 192цм такође је била неуспешна.

    Прва серија и покушај прескакања 192цм били су неуспешни за Топићеву.

    188цм - Трећи скок био је успешан, Ангелина наставља такмичење!

    Оборила је Топићева летвицу на 188 центиметара и у другом покушају.

    У првом покушају, Ангелина је била неуспешна.

    Бандажирала је српска атлетичарка повређени зглоб и започела свој наступ.

  • 11:40

    Милица Жабић је у четвртфиналу!

    Српска џудисткиња је уписала нову победу у дисциплини преко 78 килограма.

    Кубанка Ортиз је добила трећи жути и то је победнички ипон за Жабићеву.

    Жабић ће се у четвртфиналу борити са Израелком Раз Хершко, око 12 часова.

    Хершко је била девета у Токију, а трећа на СП прошле године.

  • 10:37

    Милица Жабић победила Италијанку и прошла у осмину финала

    Сјајна партија српске џудисткиње, која је експресно забележила победу против Италијанке Азије Тавано.

    После 22 секунде ипон за Милицу која тако пролази у осмину финала.

    Жабићева ће данас поново на татами, у 11.30 се бори против Кубанке Идалис Ортиз.

  • 10:22

    Ангелина Топић се повредила на загревању

    Српска атлетичарка је изврнула скочни зглоб на загревању. Тренутно јој лекарски тим пружа медицинску помоћ.

    Остаје да се види хоће ли Ангелина моћи да се такмичи...

image