Мари у тенису има још само једну жељу: Волео бих да Новак освоји олимпијско злато!

Британац има најлепшу могућу жељу за свог највећег ривала, уочи завршнице олимпијског турнира у Паризу

Легендарни британски тенисер Енди Мари завршио је у четвртак професионалну каријеру поразом у дублу на Олимпијским играма у Паризу, чиме је спуштена завеса на невероватну каријеру играча који је био део оригиналне "велике четворке".

Троструки гренд слем шампион, двоструки олимпијски шампион и својевремено најбољи тенисер света, међутим, дао је занимљиву изјаву након последњег меча у каријери, истакавши жељу да Новак Ђоковић освоји златну медаљу у Паризу.

Мари је само седам дана старији од Ђоковића и од најмлађих дана, када им је било 11 година, њихове каријере се преплићу. Чак 36 пута играли су на професионалном нивоу, а очито је да је током протеклих деценија остало велико поштовање између двојице вршњака.

"Волео бих да видим Новака са олимпијским златом. Када игра за Србију у Дејвис купу или ове мечеве на Олимпијским играма, јасно се види колико му то значи. Он не исказује увек емоције док је на терену, али када наступа за Србију осећања испољава много више. Била би сјајна ствар када би овде остварио свој сан", поручио је Мареј, који је олимпијска злата освајао у Лондону 2012. и Рију 2016. године.

Шкот је истакао да му је Новак најзначајнији противник у каријери.

"Већина мојих најбитнијих мечева је била против Ђоковића. Финала на Аустралијан опену, рецимо. Играли смо финала на свим гренд слемовима, играли смо један против другог и на Олимпијским играма. Новак је неко кога познајем још од 11. године", подвукао је Мари.