Спорт

Милица у сузама остала без бронзе: Можда нисам најбоља, али највише сам желела ту медаљу!

Репрезентативка Србије у џудоу Милица Жабић није успела да освоји бронзану медаљу у категорији преко 78 килограма на Олимпијским играма у Паризу, пошто је у реперсажу изгубила од Францускиње Роман Дико резултатом 10:0
Милица у сузама остала без бронзе: Можда нисам најбоља, али највише сам желела ту медаљу!© RTS / screenshot

Дико је направила ипон после 30 секунди борбе и тако спречила да наша земља стигне до прве олимпијске медаље у џудоу после 44 године.

Жабић је раније у петак у првом колу победила Италијанку Асју Тавано. Затим је у осмини финала била боља од Порториканке Идалис Ортиз, некадашње олимпијске шампионке.

Српска џудисткиња је потом у четвртфиналу била поражена од Израелке Раз Хершко, друге на светској ранг листи, после чега је имала нову прилику да у реперсажу освоји медаљу, али није успела.

"Свакако да смо доста радили на припремама да се попнемо на што виши ниво. Циљ је била олимпијска медаља и данас сам се баш добро и осећала и борила, али та медаља ми је измакла. Моја група је била изузетно тешка, све такмичарке су или олимпијске победнице или су освајале светске медаље. Хтела сам да дам све од себе. Можда нисам била најбоља, али сам највише желела ту медаљу. Мислила сам да сам овај меч добро кренула и да ћу завршити посао у своју корист", рекла је уплакана Милица Жабић за РТС.

image